( FOTO-VIDEO)Ministar Banožić i admiral Hranj na nacionalnom groblju Arlington! Jesu li Banožić i Hranj pozvali Amerikance na proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Knin 5.kolovoza

Izaslanstvu MORH-a i HV-a pridružio se i veleposlanik Republike Hrvatske u SAD-u Pjer Šimunović te vojni izaslanik SAD-a u Republici Hrvatskoj brigadir Matthew Denny...

Foto-MORH-Ministar Banožić i admiral Hranj na nacionalnom groblju Arlington
Foto-MORH-Ministar Banožić i admiral Hranj na nacionalnom groblju Arlington

Izaslanstvo MORH-a i HV-a odalo je počast umrlim i poginulim američkim vojnicima na nacionalnom groblju Arlington…

U sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj s izaslanstvom su u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine posjetili nacionalno groblje Arlington.

Izaslanstvu MORH-a i HV-a pridružio se i veleposlanik Republike Hrvatske u SAD-u Pjer Šimunović te vojni izaslanik SAD-a u Republici Hrvatskoj brigadir Matthew Denny.

Tom su prigodom položeni vijenci na grobu Neznanog junaka, a ministar Banožić istaknuo je kako je nesebična žrtva vojnika i njihova spremnost i hrabrost da svoj život u svakom trenutku polože za svoju domovinu, temelj slobode koju danas uživamo.

“Ne možemo se ne prisjetiti svih onih koji su kroz povijest položili svoj život za obranu svojih ideja i ideala, obitelji i domova, ne možemo ih zaboraviti i ne zahvaliti im što danas zahvaljujući njihovoj hrabrosti i časnom obavljanju vojničkog poziva te iskustvu koje su nam prenijeli, mi danas imamo moderne oružane snage sposobne i spremne za suočavanje sa svim izazovima koje se pred njih postave”, rekao je ministar Banožić.

Naime, Američko nacionalno groblje Arlington posljednje je počivalište poginulih ili umrlih vojnika od američkog rata za neovisnost pa sve do vojnika poginulih za vrijeme rata u Afganistanu i Iraku, priopćio je MORH.


foto-screenshot-OLUJA 95-pobjeda hrvatskih snaga nad srpskim i jugofašističkim snagama JNA i četnicima.

Jesu li Banožić i Hranj pozvali Amerikance na proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Knin 5.kolovoza 2021??

Naime, za samo 12 dana u Kninu se 5. kolovoza održava najveći Hrvatski blagdan pobjede nad srpskim agresorom koji je svojom brutalnom agresijom na Hrvatsku rušio, ubijao, palio, silovao likvidirao sve od djece, staraca, žena do zarobljenih hrvatskih branitelja.

Veličanstvenom VRA Oluja 95. koja se kao besprijekorno izvedena osloboditeljska vojna akcija hrvatskih snaga proučava i na nekim prestižnim vojnim učilištima svijeta među kojima je i onaj u SAD  West Point, zaslužila je da se napokon hrvatskim žrtvama dođu pokloniti naši saveznici iz NATO i EU. Zašto do sada to nisu uradili je pitanje za našu diplomaciju i političare koje hrvatski narod biraa među kojima je ogroman broj hrvatskih branitelja, djece poginulih hrvatskih branitelja, udovica iz Domovinskog rata i mnogih majki i očeva koji još traže skoro 2000 nestalih u vihoru srpske okupacije hrvatskog teritorija.

Izučavaju je i mnogi vojni analitičari, jer su hrvatske snage odlično strateški,  vojno i analitički vodeći hrvatske snage uspjele izvesti ono što čak ni Amerikanci i mnogi drugi nisu mogli zamisliti. Ali su hrvatski vojni i ratni stratezi uz ogromno ratničko srce oko 200 000 jako motiviranih hrvatskih vojnika uspjeli izvesti VRO Oluja 95 u koju smo samo mi Hrvati vjerovali da će se ostvariti pobjeda nad srpskim agresorom, što se u konačnici i dogodilo na iznenađenje mnogih stranih i drugih čimbenika.

Neki naši političari vole naglasiti kako je EU jedna “velika obitelj” te bi ih kao dio obitelji morali pozvati na nekoliko naših hrvatskih vrlo važnih obljetnica iz obrambenog Domovinskog rata da se kao prava obitelj dođe napokon pokloniti svim hrvatskim žrtvama u Kninu na nacionalnom spomeniku Hrvatske pobjede Oluja 95″!!

Vrijeme je da naši saveznici iz NATO i EU dođu u Knin na našu proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te svojim prisustvom onako kako je to uradio sud u Hagu, daju puni legitimitet  Hrvatskoj pobjedi nad srpskim agresorom koji je imao velike težnje za okupiranjem hrvatskog teritorija te samim tim zaokružiti granice paradržave SAO Krajine unutar hrvatskih granica uz strašna razaranja i ogromne hrvatske žrtve!

Hrvatske delegacije prigodom odlazaka u Izrael ili SAD polažu vijence uz poštovanje njihovih žrtava. Isto trebaju raditi i svi naši partneri jer žrtva Hrvata  koji su obranili svoju Domovinu i svoj hrvatski narod je jednako važna!

Stoga je došlo vrijeme da naši NATO partneri SAD i drugi i EU koje smo kao država članica, dođu, tj da napokon budu pozvani na našu proslavu pobjede nad srpskim agresorom i poklone se svim poginulima, nestalima i mnogim umrlima nakon obrambenog Domovinskog rata. Stvar je to samo političke volje i koliko zapravo naši partneri iz NATO i EU drže do Hrvatske kao ozbiljne države koja drži do svoje svijetle a posebno novije povijesti kada je vojno uz ogromne ljudske žrtve nanesene od strane srpskog agresora i velike materijalne štete napokon stvorena samostalna, nezavisna, demokratska i europska Hrvatska, koja je ujedno i članicom NATO Saveza.

Moguće da su Banožić i Hranj “pozvali” naše NATO saveznike Ameriku da nam dođe njihova delegacija u Knin 5 .kolovoza, a ako nisu, još nije kasno da se sve to odradi. Uostalom u Hrvatskoj postoje i mnoga strana Veleposlanstva te bi veleposlanici naših prijatelja uz odobrenje njihovih vođa država koje predstavljaju mogli biti zajedno sa hrvatskim državnim vrhom u Kninu 5 kolovoza na najveći hrvatski blagdan , onaj kad su udareni temelji hrvatske državnosti a to su upravo hrvatski branitelji i Domovinski rat.

Uredio /M.M. Viribus unitis /Braniteljski portal


 

VEZANE VIJESTI

KRONOLOGIJA OLUJE Ovako je u samo pet dana munjevito slomljena tzv. SAO Krajina