“MONSTRUOZNA PREDSTAVA”: PRIGOŽIN OTKRIO POZADINU AGRESIJE NA UKRAJINU, “RADI SE O PLJAČKI”

Dok plaćenićka vojska Rusa napreduje prema Moskvi koju brane Čečeni Ramzana Kadirova, šef plaćenika Wagnera Prigožin ponovno je oštro kritizirao ruski vojni vrh i dao nekoliko izjava koje se ne poklapaju sa službenim ruskim stajalištem o uzrocima i tijeku rata u Ukrajini.

“Sada (rusko) Ministarstvo obrane pokušava prevariti javnost, pokušava prevariti predsjednika i ispričati priču da se dogodila suluda agresija Ukrajine i da će nas Ukrajina napasti zajedno s cijelim NATO savezom. Stoga je 24. veljače pokrenuta takozvana specijalna operacija iz sasvim drugih razloga”, rekao je Prigožin.

Naveo je i da su Donbasa 2014. Kremlj i FSB opljačkali nakon okupacije.

“Donbas je bio odlično mjesto gdje se dijelio novac”, rekao je.

Štoviše, prema Prigožinu, u početku je bilo moguće izbjeći rat.

“Koliko ja znam o ovoj priči, kada je Zelenski postao predsjednik, bio je spreman na sve dogovore. Trebalo je samo sići s Olimpa, otići i pregovarati”, tvrdi Prigožin.

Međutim, želja Kremlja da za predsjednika Ukrajine imenuje bivšeg saborskog zastupnika Viktora Medvedčuka nadvladala je zdrav razum.

“On (Medvedčuk) je čekao da dođu ruske trupe, Zelenski bi pobjegao, svi bi položili oružje, a on bi postao predsjednik. Jedini zadatak nakon toga bio je raspodjela materijalnih dobara kada su preuzeli kontrolu nad Ukrajinom”, tvrdi Prigožin.

Osim toga, prema Prigožinu, ovaj rat je bio potreban kako bi “gomila kreatura jednostavno trijumfirala i promovirala se, pokazujući koliko je vojska jaka i kako bi Šojgu postao maršal”.

“Kao rezultat toga, invazija na Ukrajinu pretvorila se u ‘monstruoznu predstavu srama’ za Rusiju, jer se ruski predsjednik Vladimir Putin od prvog dana izolirao i počeo dobivati ​​informacije o tijeku neprijateljstava od Ministarstva obrane, što ga dovodi u zabludu. ,” rekao je. Prigožin.

Šef Wagnera je priznao da se slogani o zaštiti “ruskog naroda” u Donbasu zapravo svode na banalnu pljačku Ukrajine.

“Naš sveti rat s onima koji vrijeđaju ruski narod, s onima koji ga pokušavaju poniziti, pretvorio se u puko reketarenje, točnije u pljačku, uzdignutu na razinu zakona, na razinu nacionalne ideologije”, rekao je.

Tijekom svog monologa Prigožin je više puta nazvao vojni vrh zemlje “pokvarenim ološem”, “duševno bolesnim ološem” koji je “bacio tisuće ruskih dječaka u stroj za mljevenje mesa”.