MREŽE BRUJE: “Mamića više nema i Dinamo se raspada!”

Zdravko Mamić-Faoto screenshot

Dosta teži europski put za Dinamo, a definitivno nisu pomogli niti neredi u Grčkoj koji su dodatno naelektrizirani ubojstvom 29-godišnjeg navijača AEK-a, gubitak bodova iz derbija protiv Hajduka i još jedan kiks u ranoj fazi otvaranja HNL-a…, sve je to malo “poljuljalo” navijače Dinama na otvaranju nove izazovne sezone, piše Dnevno.hr

Prije samo godinu dana kuglice su “pogurale” Modre prema Ligi prvaka. Ante Čačić tad je u momčadi imao Oršića i Ademija, a u izazovima protiv Shkupija, Ludogoretsa i Bodo/Glimta čak si je mogao priuštiti i slabije nastupe, “švercanje” pojedinih zvijezda, no ove godine sve je bitno drugačije, teže za Igora Bišćana.

Ove godine Dinamo je baš nastradao u ždrijebu. Astana, AEK, pa ako prođu, Antwerpen, također najgori mogući izbor od ponuđenih. Dinamove šanse od početka su za Ligu prvaka nikad manje, teško je i pronaći primjer kad je neki nositelj morao proći tako težak put.

A uz sve to, čini se, Bišćan se olako rješavao nekih nogometaša koji bi mu danas olakšali posao u kadru. Otišli su Bočkaj, Ćuže, Janković, Tolić, Theophile…, krenulo se u kresanje budžeta, a onda Bišćan šalje vapaj kako nema dovoljno igrača.

U onom Mamićevom Dinamu, zna se tko je vukao sve poteze, pa i surovo uletavao u svlačionicu, telefonirao bijesno iz Hercegovine dok je još imao utjecaj. Ovaj Dinamo?

Čini se da svatko vuče na svoju stranu. Bišćan, Uprava, “Mamićevi ljudi”…, a nema nekih hrabrih, jasnih poteza, pa i riskantnih poteza. Nema ulaganja u istinska pojačanja, čak je i nejasno tko je glavni po tom pitanju.

Zna se tko je pod najvećim pritiskom u takvim okolnostima. Trener je uvijek prvi na meti. Već neki zagovaraju njegovu smjenu, ako “kihne” od Grka.

Nije sramota preseliti se prema Europskoj ligi, uostalom, kad je Dinamo zadnji put izgubio u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, igrao je četvrtfinale Europske lige! No, neke stvari nisu utješne za navijače…

Da ne spominjemo da Livaković, Petković, Ivanušec čekaju potencijalne transfere, što će donijeti još više problema za Modre u nastavku sezone.

Činjenica je da ovakav Dinamo priželjkuju na jugu, okolnosti su takve da je sve ovo poguralo optimizam kod igrača Hajduka na maksimum, još ako padne kakvo pojačanje, ništa nije nemoguće nakon 19 godina u “čekaonici”.

I za kraj, teza koja se već nekim kanalima širi društvenim mrežama, iako možda čista slučajnost, no neke je pogodila…

“Mamića više nema i Dinamo se raspada!”

Jer nije baš normalno da Bišćan putem press-konferencije zaziva pojačanja i tako komunicira s Upravom, opet je to ponovio.

“Ove će se moje riječi u medijima prikazati kao poruka Upravi kluba, ali sve se vidjelo. Sjetite se utakmice s Hajdukom, imali smo sličan problem. Ne bih htio da ispadne da se žalim, ali ako želimo biti ono što želimo, morati reagirati. K tome, otvorena je i mogućnost odlazaka nekih igrača, a to dodatno komplicira stvari. Već sad kasnimo s dovođenjem pojačanja, trebali smo te igrače imati ovdje prije mjesec i pol”, govorio je Bišćan.

Bernauer, Mihajličenko i Kaneko u ovome trenutku sigurno nisu pojačanja, a još je sigurnije da neki od njih to nikada neće ni biti.

Prijelazno razdoblje nerijetko zna biti i najosjetljivije, sa Šimićem, Bišćanom i novom ekipom zapuhali su neki novi vjetrovi, vidjet ćemo gdje će odnijeti modri brod u nikad olujnijem moru…