OGLASILI SE I BOYSI: “Ne sudjelujte u linču hrvatskih građana i ne igrajte se s njihovim životima!”

Već danima se piše o incidentima koje su izazvali hrvatski i grčki huligani na ulicama atene. Preko 100 osoba je privedeno poslije tučnjave ispred stadiona AEK-a, a većina od njih su hrvatski državljani. Bad Blue Boysi su izdali priopćenje povodom ovih događaja te smatraju kako su uhićeni podvrgnuti linču.

– Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati. Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika.

Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa. Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma! – objavili su BBBa na Telegram kanalu.