Pula: Otkazan nastup srpskog folk pjevača poznatog po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu Bore Drljače -za doček pravoslavne Nove godine..VIDEO…

U Domu hrvatskih branitelja na 'srpsku' Novu godinu trebao je nastupiti srpski pjevač koji sve Hrvate naziva ustašama, a slavi Krajinu, Kapetana Dragana, Karadžića i zloglasnog popa Đujića!...

Drljača je opjevao ratne zločince i hrvate nazivao ustašama u svojim pjesmama.

U Domu hrvatskih branitelja na ‘srpsku’ Novu godinu trebao je nastupiti srpski pjevač koji sve Hrvate naziva ustašama, a slavi Krajinu, Kapetana Dragana, Karadžića i zloglasnog popa Đujića!

Nakon razgovora pulskog gradonačelnika Borisa Miletića s organizatorima, otkazan je nastup srpskog folk pjevača Bore Drljače koji je u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao nastupiti 13. siječnja u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, priopćeno je u petak iz Ureda pulskog gradonačelnika, koji je prije nekoliko dana dobio svetosavsku nagradu od strane pravoslavaca.

Svetosavska nagrada Miletiću koju je dobio od pravoslavaca prije dva dana (“uvertira u koncert Bore Drljače”?)

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Plakat KOJIM SE POZIVAJU LJUDI A KOJEG JE BOLA ORGANOZATOR -ZAJEDNICA SRBA U ISTRI KOJA JE BORISU MILETIĆU PRIJE NEKOLIKO DANA DALA SVETOSAVSKU PLAKETU.

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati 13. siječnja u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića. Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja, u kojemu će se proslava održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa navedenog izvođača, stoji u priopćenju.

Naime, srpski pjevač Boro Drljača javnosti je poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu.U svojim  pjesmama pjevao je o hrvatskim braniteljima kao ‘ustašama'”, a u vrijeme obrambenog Domovinskog rata rata “pjesmom slavio agresore i ratne zločince  Radovana Karadžića” i zloglasnog kapetana Dragana kojeg je Drljača opjevao kao heroja koji brani krajinu od “ustaša”.

Fb-Miletić

“Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad “liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti”, ograđuje se od svake vrste “nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti” koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu”, stoji u priopćenju za javnost pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

H/B.P.