“Rat se nastavlja”-Reagiranje Ministarstva hrvatskih branitelja na Mlinarićeve optužbe: Na njegovu tvrdnju kako će se ovim Zakonom obeštetiti srpske agresore na Hrvatsku, odgovaramo da je to laž.

Na njegovu tvrdnju kako će se ovim Zakonom obeštetiti srpske agresore na Hrvatsku odgovaramo da je to laž. Nikakva obeštećenja nisu predviđena niti propisana, a prava iz Zakona moći će korisiti samo oni koji status civilnog stradalnika dokažu u upravnom postupku...

Nakon nekoliko javnih prozivki Ministarstva i Ministra hrvatskih branitelja Medveda od strane saborskog zastupnika Stipe Mlinarića, a vezano na Zakon o civilnim žrtvama obrambenog Domovinskog rata, Ministarstvo je ponovo uputilo oštro reagiranje u kojemu pitaju Mlinarića, gdje je bio svih ovih godina. Ne znamo gdje je bio proteklih godina i ne sjećamo se da je ikada prije tako gorljivo branio hrvatske branitelje i nacionalne interese, dok danas kao saborski zastupnik javno vrijeđa i lažno optužuje, ne prezajući ni od najnižih uvreda koje upućuje, ističu iz Ministarstva…Mlinarić je kritizirao Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata rekavši da je to “opasan zakon koji će izjednačiti žrtvu i agresora”…

-Do kada će Proračun RH biti bankomat vladajućima, zbog tri ruke u Hrvatskom Saboru?…

Priopćenje prenosimo u cijelosti, jer smo to po Zakonu o medijima dužni objaviti, jer ovaj “rat” između Mlinarića i Medveda Braniteljski portal objavljuje konstantno, upravo iz razloga što je u pitanju novi Zakon o civilnim žrtvama iz Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima za koji mnogi tvrde da “nije kvalitetan” i kao takav bi možda trebao sačekati sa izglasavanjem u odgodi donošenja istog , ukoliko ga još treba doraditi, da se neke stvari javno i argumentirano jasno predoče svim stradalnicima i hrvatskim braniteljima kao i svekolikoj hrvatskoj javnosti , a ne samo nekolicini udruga koje su kako se navodi u priopćenju sudionici krojenja istog, pa se hrvatska javnost i ogroman broj hrvatskih branitelja s razlogom pita, kako javno jednako tako i na svim društvenim mrežama i elektroničkim medijima, koliko je stručnih ljudi u tim udrugama na koje se ministarstvo poziva da bi mogli donijeti svrsishodnan Zakon koji bi napokon bio pravi i kojeg više ne bi trebalo dirati te da se sve nedoumice oko tog važnog zakona jednom riješe…

-MLINARIĆ OPAKO ZARATIO SA MINISTROM MEDVEDOM ZBOG ZAKONA: MEDINE TEZE I ĆIPINE ČINJENICE. Braneći neobranjivo, Ministarstvo hrvatskih branitelja, opet u isti kontekst stavlja Srpsko narodno vijeće i lažljivu Documentu…

Reagiranje Ministarstva hrvatskih branitelja u nastavku,

-Saborski zastupnik Stipo Mlinarić u nevjerici se sablažnjava nad reagiranjem Ministarstva hrvatskih branitelja, nazivajući ga pamfletom. Ne znamo gdje je bio proteklih godina i ne sjećamo se da je ikada prije tako gorljivo branio hrvatske branitelje i nacionalne interese, dok danas kao saborski zastupnik javno vrijeđa i lažno optužuje, ne prezajući ni od najnižih uvreda koje upućuje.

 

I ne samo da neutemeljeno proziva, neargumentirano optužuje i bezobzirno vrijeđa, nego sada i docira, pojašnjavajući nama i javnosti što je teza, a što činjenica. Pa kad već zna razliku, onda mu je jasno da bi svoju neutemeljenu tezu o tisućama agresora koji će primati nekakvu mirovinu u Hrvatskoj temeljem ovog Zakona trebao dokazati, verificirati ili obraniti. A nije, ne može i neće.

 

Prije svega, ovim se Zakonom ne reguliraju mirovine, što bi saborski zastupnik trebao znati. Samo za njega i ovom prilikom ponavljamo kako statuse i prava neće moći ostvariti pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi koji su sudjelovali u oružanoj agresiji na Hrvatsku, kao ni njihovi pomagači, niti članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja.

 

Na njegovu tvrdnju kako će se ovim Zakonom obeštetiti srpske agresore na Hrvatsku odgovaramo da je to laž. Nikakva obeštećenja nisu predviđena niti propisana, a prava iz Zakona moći će korisiti samo oni koji status civilnog stradalnika dokažu u upravnom postupku.

 

Ako ne vjeruje nama, zašto se oglušuje na vapaje koji dolaze iz udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata, s kojima smo pripremali ovaj Zakon i koji su i sami inzistirali na zaprekama za zlouporabu prava od strane agresora i neprijatelja Hrvatske? Ili misli da oni ne znaju čitati Zakon i prepoznati opasnosti koje navodno vrebaju?

 

Pita se Mlinarić zašto mijenjamo i donosimo zakone trideset godina nakon muke hrvatskih branitelja i civilnih žrtava, zaključivši kako je to trebalo biti odavno riješeno, a istodobno je među najglasnijim protivnicima Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. 

 

On bi i pitanje nestalih riješio jednim kirurškim rezom, kako je svojedobno izjavio, samo što nikada  nije pojasnio kako pa da nam svima olakša, a ponajprije obiteljima koje već 30 godina žive u neizvjesnosti. Ni oni ga se ne sjećaju sa svojih skupova na kojima očajnički mole za pomoć i apeliraju na sve koji nešto znaju. A eto on zna kako i to bolno pitanje. 

 

Iz respekta prema svim hrvatskim braniteljima, žrtvama i njihovim obiteljima, bilo bi dobro da zastupnik Mlinarić prestane svjesno manipulirati i obmanjivati javnost jer za svoje tvrdnje i teze nema nikakvih argumenata niti dokaza. Ali ima obraza bespoštedno napadati one koji danonoćno rade za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata. 

 

Sve naše zakone pripremali smo u partnerstvu i suradnji s braniteljskim i stradalničkim udrugama – kako Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu, tako i Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. 

 

Zajedno s njima otrpjeli smo i sve prozivke i napade. Ali nećemo odustati ni posustati u našoj namjeri da pravnu sigurnost koju smo omogućili hrvatskim braniteljima osiguramo i civilnim žrtvama Domovinskog rata, stoji u reagiranju Ministarstva hrvatskih branitelja.

 

G.S.

VEZANE VIJESTI;

Objavljujemo reagiranje Ministarstva hrvatskih branitelja; Pozivamo Documentu da se napokon suoči sa sadašnjošću. Izostanak političke mudrosti kod Stipe Mlinarića vidljiv je u neprepoznavanju klasične provokacije i zamjene teza.