Škabrnja-Hrvatska braniteljica Danka Dražina:Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, Anja Šimpraga je nepoželjna i nepotrebna… Članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli!

Nije nas iznenadilo ali nas je razljutila ustrajnost jer zadnjih godina stalno pokušavaju dovesti predstavnike SDSS-a iako im je Narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli...

Danka Dražina-Anja Šimpraga

Danka Dražina je kao djevojka, kao hrvatska braniteljica s puškom u ruci uvela pripadnike HOS-a u okupiranu Škabrnju…

Danka Dražina-foto-privatni arhiv

Danas se Danka Dražina oglasila na facebooku i napisala što su odlučili Škabrnjani: Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14.11. uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak, dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje.

Objavu Hrvatske braniteljice Danke Dražine koja nije kalkulirala 1991 godine, već je kao mlada djevojka (za razliku od mnogih) stala na branik napadnute Hrvatske- objavljujemo u originalnom obliku u nastavku;

Od onih koji su napadali Hrvatsku
gori su samo oni koji je nisu branili!

-U Tjednu kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje dodatnu traumu mještanima izazvala je vijest da Vlada RH kao svoju izaslanicu 18. studenog u Škabrnju šalje anju šimpragu.

Nije nas iznenadilo ali nas je razljutila ustrajnost jer zadnjih godina stalno pokušavaju dovesti predstavnike SDSS-a iako im je Narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli.

Prošle godine, kada su nasilno u Škabrnju pokušali dovesti notornog milorada pupovca čija su dva brata kao agresorski vojnici ratovali u zadarskom zaleđu a vrlo vjerojatno i u Škabrnji i danas , kada nasilno žele dovesti anju šimpragu, čija obitelj je čitav Domovinski rat provela na strani srbočetničkog agresora.

Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14.11. uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak, dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje.

Da ne bude zabune, u Škabrnju su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji se čistog srca žele pokloniti njenoj žrtvi uključujući i pripadnike srpske zajednice koji su s nama dijelili sudbinu tijekom srbočetničke agresije a mnogi od njih stali u obranu svoje Domovine.

Članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli!

Nepoželjni su i nepotrebni. Nisu učinili ništa što bi doprinijelo suživotu. Nama ne treba takav suživot, mi želimo ŽIVOT.

Njihovim „zalaganjem“ nije pronađena nijedna nestala osoba, nisu iz srbije vraćena ukradena kulturna i sakralna blaga, nikada od srbijanskih vlasti nisu tražili izručenje i sudski progon zločinaca koji su od svog zločina pobjegli u Srbiju.

Kao da od zločina možeš pobjeći, igdje i ikad!

Neka zatraže izručenje krvnika zorana tadića kojem je srbija pružila utočište nakon bijega pred pravdom a protiv kojeg je podignuta optužnica za zločine počinjene u Škabrnji i zadarskom zaleđu.

Progovaram jezikom pravde, Božje i ljudske, progovaram u ime 86 mučki ubijenih branitelja i civila Škabrnje, progovaram u ime žene koja na srcu nosi 5 rana, u ime žena koje na duši nose 4 križa, u ime djece koja ponekad teško prizivaju u sjećanje očev lik jer su bili premali kada su ga krvnici odveli i nikad ga više nisu vidjeli, u ime majki i očeva kojima je otkinut dio srca i žena koje grčevito stišću drhtave ruke jer znaju da svojoj djeci moraju biti i ćaća i mater.

Jučer je iz Ureda Vlade potvrđeno da su odustali od dovođenja anje šimprage. Želim vjerovati da jesu jer teško mi je zamisliti da bi u ovom Velikom tjednu prevarili Narod Škabrnje, napisala je Danka Dražina.

-Škabrnja treba MOLITVU, MIR I DOSTOJANSTVO!
-Molitvu za sve svoje mrtve.
-Mir za preživjele.
-Dostojanstvo za sve!

Danka Dražina, heroina Domovinskog rata, 1991. godine napustila je fakultet kako bi pomogla obranu rodnog sela od velikosrpske agresije. Nakon 18. studenog i pokolja u Škabrnji započelo je i njezino progonstvo. Iz obližnjeg Prkosa koji se našao na prvoj crti obrane gledala je kako pljačkaju i ruše Škabrnju-foto-privatna arhiva
Danka Dražina s generalom Antom Gotovinom-foto-facebook
Klikni na foto
foto-facebook

VEZANE VIJESTI

Hrvatska braniteljica Danka Dražina, Anji Šimpragi: UMUKNI, ANJA!!!Stotine mojih susjeda, prijatelja i rođaka napuštali su tada svoj dom jer su Anjini sunarodnjaci sijali smrt na njihovom pragu u njihovoj Škabrnji…