Uz 71-godišnjaka zbog Facebook komentara upućenog Plenkoviću priveden i pet puta odlikovan hrvatski branitelj (HRVI) Zadranin Hrvoje Vrkić: “U šoku sam, narušeno mi je ionako loše zdravlje”

Vrkić, inače (HRVI) ratni vojni invalid, kaže da je u šoku, te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati...

foto-antenazadar.hr

PU zadarska oglasila se o slučaju 71-godišnjeg Briševljana, koji je u petak priveden zbog komentara na Facebooku, a iz njihovog priopćenja vidljivo je da je uz njega priveden i 49-godišnjak iz Zadra…

“U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja.

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je predsjednik Vlade  Plenković involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku.”

S policijskim priopćenjem se ne slaže privedeni 49-godišnjak, Zadranin Hrvoje Vrkić, kojemu nije jasno zašto je policija pokucala baš na njegova vrata i zašto je tek nakon nekoliko sati provedenih u policijskog postaji saznao da je uhićen. Vrkić je baš kao i uhićeni Mladen Ćustić, ispod objave jednog zadarskog portala u kojoj je najavljen dolazak premijera Plenkovića u Maslenicu, ostavio komentar, ne sluteći da će mu zbog istog prijetiti 30 dana zatvora i da će prošli petak provesti iza rešetaka.

“Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini”, napisao je Vrkić, referirajući se na Plenkovićevu izjavu da će “Hrvatska, reagirati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu”, čime je, kako stoji u optužnom prijedlogu koji nam je dostavio, “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO “Maslenica”, a što je okrivljeniku bilo poznato iz naprijed navedenog članka.”

Vrkić, inače (HRVI) ratni vojni invalid, kaže nam, piše antenazadar.hr, kako je u šoku, te kako je u policijskoj postaji proveo 8 sati.

-Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od ta nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao nam je Vrkić ističući da je bio pda ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao nam je Vrkić ističući da je bio pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

-Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi, poručio je Vrkić, donosi antenazadar.hr.

VEZANE VIJESTI

Priveden zbog komentara o Plenkoviću: ‘Živimo li u demokraciji ili diktaturi? Svi ga plaćamo, pa valjda mogu reći što mislim?!’