( FOTO-VIDEO) 30. obljetnica osnivanja elitne Specijalne policije hrvatskih snaga ‘Alfa’!Srbi četnici i jugo-fašistička agresorska JNA dobro su upamtili pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”!

No, nadajmo se u hrvatsku razboritost i čuvare najslavnijeg povijesnog vremena u Hrvata...

U borbenim akcijama ubijeno je 9, a ranjeno 100 pripadnika. Zahvaljujući profesionalizmu Alfe su jedna od rijetkih jedinica čiji je odnos gubitaka nanesenih srpskom neprijatelju 10 puta veći od gubitaka u svojim redovima…

30. obljetnica osnivanja elitne policije, Specijalne jedinice hrvatskih snaga ‘Alfa’

Jedinica je pohvaljena Ukazom predsjednika dr. Franje Tuđmana 1991. za osvajanje vojarne Velika Buna. Odlikovana je i Grbom grada Zagreba, Medaljom Grada Zagreba i Redom Nikole Šubića Zrinskog. Alfe su odigrale i značajnu ulogu u Oluji, ulazak u Zagreb su okarakterizirali kao najsretniji dan za njih.

U Zagrebu su ih dočekale na tisuće razdraganih građana, očeva, majci, braće , sestara, djevojaka. A danas? Danas su svi, ponajprije političari zaboravili da se to uopće dogodilo, a prošlo je samo dvadesetak godina. Što li će tek biti za još deset ili dvadeset godina? Kao da “nisu ni postojali”, a tko zna, možda se dogodi i izjednačavanje srpskog agresora i hrvatske kao napadnute žrtve. No, nadajmo se u hrvatsku razboritost i čuvare najslavnijeg povijesnog vremena u Hrvata.

Srbi četnici i jugo-fašistička agresorska JNA dobro su upamtili pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”!

foto-screenshot

Povijest nas uči da smo kroz stoljeća stvaranja Hrvatske imali unutarnje jazavce i rovce koji su nemilosrdnim izdajama uništavali snove o Hrvatskoj. Događa li nam se ili hoće li nam se ti izdajnički procesi dogoditi i sad kada imamo svoju Hrvatsku, ostaje za vidjeti. Svjedočimo jako suspektnim odlukama najvišeg hrvatskog zakonodavnog tijela sabora da su se počeli događati neki sumnjivi procesi, posebice u izglasavanju tzv novog Zakona o civilnim žrtvama Domovinskog rata koji će moći, po svemu sudeći, konzumirati čak i oni koji su se oružjem borili protiv Ustava RH i hrvatskih snaga. No, ostaje za vidjeti što će se tu sve događati.

Demo snimka himne Specijalne jedinice policije Alfe (SJP ALFA) koja je Odlukom MUP-a RH ustrojena 23. srpnja 1991. godine. Jedinica je sudjelovala u svim borbenim akcijama radi obrane suvereniteta i uspostavljanju teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske a u navedenim akcijama za ostvarenje višestoljetnog hrvatskog sna – svoje mlade živote položilo je osam njenih pripadnika a više od stotinu je ranjeno. Novim preustrojem specijalne policije MUP-a RH, u kolovozu 2008. godine, najsposobniji i najbolje psihofizički pripremljeni pripadnici ALFE se sjedinjuju sa ATJ Lučko a drugi dio pripadnika su okosnica Interventne jedinice PU Zagrebačke. Ova himna ALFE ŽIVE VJEČNO je u čast svim pripadnicima ALFI a posebno njenim poginulim pripadnicima koji su dali najveću žrtvu u domovinskom ratu svoj život – oltaru domovine.

Uredio -M.M. / Viribus unitis /Braniteljski portalVEZANE VIJESTI

VIDEO Na današnji dan 1995. godine Zagreb je dočekao svoje heroje, pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”, na Trgu bana Jelačića!