Alkar Ivo Zorica nakon dvostrukog pripetavanja pobjednik 307. Bare!…

Pet pogodaka u najmanji krug zabilježeno je u prvoj trci, a rukavicu izazova bacio je Ivo Zorica u drugoj trci gađajući ponovno “u sridu” skupivši šest punata. Jedini je bio s maksimalnim učinkom, a tri punta u drugoj trci jedino je još postigao Mihovil Župa....

Pobjednik 307. Bare u Sinju je alkar Ivo Zorica koji je nakon dvostrukog pripetavanja sakupio deset punata što mu je priskrbilo peti trofej na Bari. Zorica je 39-godišnji ekonomski tehničar zaposlen u sinjskoj poslovnici PBZ-a, a sa suprugom Monikom ima sina Dominika i kćerku Juditu. Alkar kopljanik je od 2002. a u riznici ima pobjedu ostvarenu na 305. Alki, te četiri Čoje i pet Bari.

Pet pogodaka u najmanji krug zabilježeno je u prvoj trci, a rukavicu izazova bacio je Ivo Zorica u drugoj trci gađajući ponovno “u sridu” skupivši šest punata. Jedini je bio s maksimalnim učinkom, a tri punta u drugoj trci jedino je još postigao Mihovil Župa.

Drugačije od uobičajenog, promijenio se raspored alkara u trećoj trci pa su s biljega, početka trkališta, krenuli prvo oni s najmanjim brojem punata zbog čega je publika nestrpljivo očekivala posljednje alkare u trci. Kako je Župa pogodio “u sridu”, a Zorica “u dva”, vojvoda Mario Šušnjara naredio je da se dvojac s osam punata pripetava do kraja.

Župa je promašio metu, a Zorici je alka odletjela s koplja. U drugom pripetavanju Zorica je pogodio “u dva”, Župa “u jedan” što je dovelo do ushićenja na ispunjenim tribinama.

Pobjedniku Bare alkarski vojvoda Mario Šušnjara na koplje je privezao dva metra zelenog sukna koje simbolizira pravo alkara na košnju u Sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvanoj “Alkarica”.

H.H.