14. dani “Dani komina, pure i bronzina”

Ovo je jedinstvena kulturno-gastronomska manifestacija pripremanja starih i zaboravljenih jela na kominu i uz njega; kruha ispod peke, uštipaka, raštike, pure, juhe od pivca, spravljanje masla na starinski način, pečenje kukuruznog kruha, tzv. kukuruze i drugih zaboravljenih delicija.

Dani komina, pure i bronzina
Dani komina, pure i bronzina

Udruga “Pokrenimo Tijaricu” organizira 14. kulturno-gastronomsku manifestaciju pod imenom “Dani komina, pure i bronzina”, koja okuplja sve Tijaričane i njihove prijatelje.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji upriličit će se pripremanje starih, zaboravljenih jela na kominu i uz njega, izmetanje i pravljenje masla. Na bogatom stolu tako će se svi posjetitelji moći vidjeti i kušati kruh ispod peke, uštipke, raštiku, juhu od pivca i druge stare autohtone delicije.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu koji počinje u 19 sati i 30 minuta nastupit će dramska udruga “ŠOM” iz Košuta s predstavom”Mrtac”, te KUD-ovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te će izvesti tradicionalne napjeve i plesove poput Cetinskog kola, Ere s onoga svijeta, splitskih plesova,… Nakon nastupa folklornih skupina sve će biti u znaku dobre zabave te će nastupiti Milo Hrnić.
Događaj se odvija tri dana te isti pogledajte u prilogu.

Dođite i uživajte u Tijarici!

Ana Bravić -Grgić