Subota, 4. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

2025.- godina velikih jubileja: 30 g. VRA OLUJE, 1100 g. krunjenja kralja Tomislava i 14 stoljeća kršćanstva u Hrvata – Prilika za Novo brendiranje Hrvatske

Piše: glavni urednik Vlado Kolak

 

Dragi prijatelji,

kao glavni urednik Braniteljskog portala, koji čuva i njeguje vrijednosti Domovinskog rata, ali i one iz naše dalje povijesti inicijator sam i koordinator projekta CROATON 1100 – multimedijalnih  projekta obilježavanja važnih jubileja u hrvatskoj povijesti, 30 obljetnice VRA OLUJE, 1100 obljetnice krunjenja kralja Tomislava i XIV stoljeća kršćanstva u Hrvata!

Udruga smo prijatelja koja nije ni politički ni stranački obojena!

Na ovom projektu tiho, sa skupinom kreativaca, radim već  više od 10 godina. Glavni inicijatori projekta su branitelji (dragovoljci) koji su stvorili državu Hrvatsku i obranili Domovinu.

Projektu se lagano pridružuju ljudi svih akademskih razina diljem Lijepe naše i dijaspore; od ribara, ratara, radnika, umjetnika, športaša, znanstvenika, poduzetnika,.. itd.! Do sada nas je podržalo više od 200 doktora znanosti kao i domoljubna skupina  hrvatskih  generala.

Posebno su radosni/e Tomislave, Tomislavi, Tome, koji ponosno nose ime našega prvog kralja Tomislava (njih više od 25 000). Vatreni su naš poseban ponos  koji nas najbolje promoviraju u svijetu. Surađujemo i s Hrvatskom biskupskom konferencijom, hrvatskom dijasporom i institucijama RH i HB!

Naši Branitelji u Hrvatskom  Saboru i iz vlasti i oporbe  dali su nam punu podršku, podržavaju nas ministri Vlade Hrvatske (hrvatski dragovoljci), potpredsjednici:  g. Anušić i g. Medved, te predsjednik RH g. Milanović.

U Bosni i Hercegovini imamo  punu podršku cijelog pučanstva i institucija  od malih župa, županija do Hrvatskoga Narodnog Sabora.

Hrvatska mladež  i novo brendiranje Hrvatske

Mladi umjetnici i znanstvenici  rade na  Novom brendiranju  Hrvatske, kreirali su amblem te rade na produkciji i primjeni  amblema/brenda u različitim područjima života (od poduzetništva do kulture) u suradnji  s profesorima zagrebačkog Sveučilišta.

Napravljena je i Zavjetna povelja hrvatske mladeži  koju je blagoslovio papa Franjo.

Akademski umjetnici napravili su najveći likovni ciklus – POVIJEST HRVATA  u 14 velikih djela  ulja na platnu, koja oslikavaju vrijeme i život na našim prostorima  kroz 14 stoljeća kršćanstva!

Potakli smo  i niz udruga i institucija koje će na svoj način dati prinos ovom jubileju, u tijeku je snimanje igranog  filma o Kralju Tomislavu.

Udruga hrvatskih ratnih liječnika, čiji članovi više od 30 godina pomažu braniteljima, u suradnji s akademskim kiparom i Hrvatskim planinarskim društvom iz Prisoja, sagradila je na Zavjetnoj planini Tušnici Planinarski Križni put i pješačku stazu, od staro kršćanske bazilike uz Buško jezero, do Vitrenika-vrha Tušnice  s visinskom razlikom od cca 1100 metara.

Udruga Stećak u suradnji sa Akademskim kiparom i općinom Tomislavgrad izradilo je krunu kralja Tomislava.

Društvo poduzetnika iz Duvanjskog kraja Delminijum d.d. kreiralo je dva turistička projekta uz Buško Jezero s misijom revitalizacijom  Bužanskog kraja.

Wikipedija

Vratiti nadu i ponos

Naš projekt ima sljedeću misiju:

  1. Novog poticaja i brendiranja Hrvatske kao zemlje: kreativnog, ponosnog i radišnog čovjeka. Naroda kojega krasi mir i ljubav prema Domovini s obje strane rijeke Save!
  2. Duhovne obnove Hrvata!
  3. Prenošenja tisućljetnih vrijednosti, na kojima je opstao hrvatski narod, na hrvatsku mladež!
  4. ⁠Vraćanje ponosa braniteljima i nade Hrvatima, a osobito onima u dijaspori te njihov smislen povratak u Domovinu!
  5. Herceg-Bosna kolijevka državnosti

Tek smo na početku i ulazimo polako u godinu pripreme za ovaj veliki svehrvatski jubilej! Ponizno  molitvom zahvaljujemo Bogu i  vjerujemo da će dragi Bog blagosloviti sve dobre ljude koji sudjeluju u zajedničkim  projektima  i koji će 8. 8. 2025. godine proslaviti ovaj veliki jubilej  po cijelome svijetu, a napose u ponosnoj Herceg-Bosni, kolijevci državnosti!

Najnovije

Desnica se vratila u igru, ali su skoro sve njezine heroine – nestale s političke scene?! Ipak, jedna najavljuje Oluju!

Desnica je na nedavnim izborima oživjela: Domovinski pokret je sa svojih 14 mandata dospio u poziciju da diktira ritam i sadržaj pregovora, netko će...

Misa za žrtve komunističkih zločina u Zagrebu

Foto:Kamenjar.com   Misa zadušnica za sve Zagrepčane koji su, ostavši u Zagrebu, stradali kao žrtve komunističkih zločina 1945. godine bit će slavljena po prvi put u...

Proslava 30. obljetnice osnutka 81. gardijske bojne “Kumovi”

Foto:Screenshot/HRT   Ministar obrane Anušić istaknuo je u petak u Virovitici na proslavi 30. obljetnice ustroja 81. gardijske bojne HV-a 'Kumovi', da su Hrvati željeli slobodnu...

Biblijska poruka 4.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Kršćani – u svijetu, ne od svijeta

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 15,18-21 Reče Isus svojim učenicima: »Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta,...

Tajnik DP-a: Našli smo se s HDZ-om i dogovarali većinu bez SDSS-a

Foto:Dnevnik.hr   Glavni operativac i tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je uz Maria Radića ključni pregovarač oko sastavljanja većine za novu vlast, potvrdio je da...