Najboljim učenicima dodijeljeni Oskari znanja…FOTO…

Obraćajući se nagrađenima Predsjednica je istaknula da je njihov uspjeh rezultat osobnih talenata, ustrajnog, vrijednog rada i discipline koje stoje iza svakog uspjeha...

Foto-predsjednica.hr Obraćajući se nagrađenima Predsjednica je istaknula da je njihov uspjeh rezultat osobnih talenata, ustrajnog, vrijednog rada i discipline koje stoje iza svakog uspjeha.
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je dodjeli Oskara znanja, najvećeg priznanja i nagrade učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju…

Dodjela Oskara znanja održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Hrvatskog sabora i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje i u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, a dodijeljen je državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Skulpture Oskara znanja izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako je s ponosom prihvatila pokroviteljstvo te kazala kako takvi projekti moraju imati punu potporu svih društvenih snaga zbog promicanja izvrsnosti, znanja i pozitivnog natjecateljskog duha među mladima.

foto-predsjednicahr-Najboljim učenicima dodijeljeni Oskari znanja

Treba poduprijeti upravo ovakve nagrade koje sustavno prepoznaju izvrsnost naših učenika na brojnim međunarodnim i domaćim natjecanjima znanja, dodala je te podsjetila da konstantno ističe i zagovara potrebu provedbe obrazovne reforme koju smatra jednim od ključnih nacionalnih projekata, neophodnog za rast i razvoj ne samo gospodarstva, nego i društva u cjelini.

Foto-predsjednica.hr-Najboljim učenicima dodijeljeni Oskari znanja

“Iznad svega držim kako obrazovna reforma mora uključiti suvremeni način učenja – učenja za život, a ne za ocjenu. Učenja koje podrazumijeva razvoj logičnog razmišljanja, zaključivanja i primjene znanja, a nikako reprodukciju podataka. Samo ćemo tako na tržištu rada dobiti mlade ljude koji spremno dočekuju promjene i interdisciplinarnost koju današnji svijet razvoja podrazumijeva”, istaknula je.

Naglasila je kako su obrazovani mladi ljudi naš iznimno vrijedan kapital “koji ne smijemo olako prepustiti individualnim uspjesima i neizvjesnoj budućnosti, odnosno obrazovati ih i ulagati u njih, a onda ih pustiti da traže posao u inozemstvu”.

Obraćajući se nagrađenima Predsjednica je istaknula da je njihov uspjeh rezultat osobnih talenata, ustrajnog, vrijednog rada i discipline koje stoje iza svakog uspjeha. “Vaši nastavnici i mentori također su dio tog uspjeha kao što su učitelji i nastavnici ključ provedbe obrazovne reforme”, dodala je.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, čestitavši nagrađenima, njihovim mentorima i roditeljima na izvrsnosti, poručila je da jedino izvrsnost može Hrvatsku probuditi iz letargije. Istaknula je i da je Ministarstvo ove godine, u odnosu na prošlu, učetverostručilo sredstva namijenjena za podršku darovitim učenicima, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

G.S.