Utorak, 16. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Kako Vlada, vlada?…„ Veži konja gdje ti gazda kaže“…

Vlada, vlada sluganski prema Europskoj uniji, neselektivno u odnosu na hrvatske nacionalne interese! A EU administracija se ponaša prema Hrvatskoj, kao prema zemlji drugog reda.

Osovina Francuska -Njemačka, gleda samo svoje interese. Italija se budi, Poljska , Mađarska …. Jer su im nacionalni interesi iznad interesa EU. Samo premijeru Plenkoviću su interesi EU iznad hrvatskih nacionalnih interesa, jer slijepo slijedi EU u želji da im se dodvori i ugodi!

Pretvorio je  hrvatsku Vladu u dobre sluge loših gospodara!

Ili da se poslužim još jednom poslovicom, premijer Plenković se drži one poslovice „ Veži konja gdje ti gazda kaže“

A gazda je ZNA SE, Europska unija ili frau Merkel!

Vlada obmana i prijevara.

U Hrvatskoj je još duboko ukorijenjeno  komunističko-totalitarno jednoumlje,  a balkansko-bizantinski mentalitet ponovno se sve više širi.

Dovoljno je samo pogledati koliko se ulaznica proda na koncertima  turbo folk šund pjevača i pjevačica iz Srbije tzv cajki . Rasprodane Arene u Zagrebu, Puli, Splitu…. To je pravi kulturni šok, simptom civilizacijskog i kulturnog propadanja Hrvatske.To je svojevrsna kulturna okupacija i odustajanje Hrvatske od svoje kulture, svog srednjoeuropskog kulturnog identiteta.

Mediji su u rukama lijevo-liberalnih, projugoslavenskih i velikosrpskih snaga, koje su se brzo snašle i ubacile u državne službe, još dok su drugi ratovali i ginuli za slobodu.

I tako se nikako ne možemo izvući iz tih kandži jednoumlja i nastaviti graditi demokratsko društvo, jer jednoumlje i demokracija isključuju jedno drugo.

1. Propao pokušaj rješavanja povijesnih prijepora

Pokušao je premijer Plenković razriješiti tu podjelu u hrvatskom društvu po osnovi povijesti, po osnovi domoljublja i svjetonazora oformivši Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Rezultat rada skupine sastavljene od 17 stručnjaka   je previše forme, a premalo smislenog sadržaja. rezultat je,  mijenjaj da zadržiš status quo!

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/premium/vijece-za-suocavanje-s-posljedicama-totalitarnih-rezima-ndh-tito-1230487 – www.vecernji.hr

To vijeće donijelo je Dokument dijaloga, a čak 7 članova od njih 17 podnijelo je izdvojeno mišljenje. Vijeće nije moglo ili nije imalo hrabrosti jednako osuditi  „crvenu zvijezdu petokraku”, simbol „srp i čekić” i parolu odnosno pozdrav „Smrt fašizmu sloboda narodu”. kao što su osudili ustaške, nacističke i fašističke simbole! I tu prestaje svrha svake daljnje  rasprave, jer zločin je zločin, ma tko ga počinio, međutim još uvijek se komunistički zločini tretiraju sa olakšavajućom okolnostima, jer antifašistička borba je pozitivna, a  masovna ubojstva su bila „nužno zlo, koje se eto desilo.“. Što nije točno, bilo je smišljeno i profesionalno organizirano! Tako da taj Dokument dijaloga  nije donio  nikakvo poboljšanje, a još manje  pomirenje, jer su sjećanja na žrtve još živa i na jednoj i na drugoj strani!

.Propao pokušaj , jedino služi kao neki putokaz, ili smjernica za neke buduće inicijative

2.Sadašnja Vlada je čista prijevara birača

Sadašnja Vlada nije odraz volje birača izražene na parlamentarnim izborima 11.rujna 2016.godine. Koaliranje sa HNS-om, SDSS-om, preletači u hrvatskom Saboru pokazuju jednu opću trgovinu mandatima., koji ne odgovaraju izbornim rezultatima.

Dokle god svaki saborski zastupnik, ne bude odgovoran svojoj biračkoj bazi koja ga je izabrala ,za svoj rad, hrvatski Sabor ne ispunjava svoju zakonodavnu i ustavnu funkciju, već služi kao glasački stroj vladajućih, i poslušnik vladajuće većine!

Koaliranje sa HNS-om ,strankom potpuno suprotnog političkog spektra, birači HDZ-a, smatraju da su izigrani,  iznevjeren je njihov svjetonazor i političko opredjeljenje.

Hrvatska demokratska zajednica je hrvatska politička stranka demokršćanske orijentacije, nasuprot;

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati je hrvatska politička stranka. Svjetonazorski je socijalno liberalna i progresivna, dok u ekonomiji promiče socijaldemokraciju.

Prijevara birača je očita, jer glasači koji su glasali za HDZ, nikada ne bi dali svoj glas HNS-u i obrnuto!

3. Potpora u Saboru Vladi premijera Plenkovića, od strane SDSS-a i Milorada Pupovca bila bi normalna, da se ne radi o velikosrpskoj  politici SDSS-a

Milorad Pupovac je već 28. godina predstavnik velikosrpske politike u Hrvatskoj, točno po Memorandumima SANU 1,2 I 3. koje on uspješno provodi, izvor je stalne napetosti. u hrvatskom društvu.

Obilato financiran iz Proračuna RH, kojeg svi mi punimo, preko svojih Novosti, sije netrpeljivost i mržnju. Samo prošle godine. Srpska nacionalna manjina je dobila 9.227.000 kn, a SNV je za Novosti dobio 3.780.000, kn.Svaki broj njegovih “Novosti ” prepun je mržnje prema Hrvatima i svim našim vrednotama. Gnusno i morbidno rugaju se sa našom himnom, dr. Tuđmanom, Domovinskim ratom, vjerom i Katoličkom crkvom.

Milorad Pupovac predstavlja samo 186 633 ili 4,36 % Srba u Hrvatskoj, naspram
3 847 321 ili 90,42% Hrvata u Hrvatskoj, što znači da tih 4,36% vlada nad nas 90, 42%. Hrvata. E to je baš jaka Vlada u državi Hrvatskoj kada ovisi o 4,36% Srba. Bez Milorada Pupovca bi pala Vlada, kažu, ma zamislite  koje li tragedije?

Bolje bi bilo da je pala Vlada, nego da nam Milorad Pupovac vlada.!

Činjenice je da je jedan Milorad Pupovac , zastupnik u Hrvatskom Saboru , išao u drugu državu, u njen glavni grad Beograd, dočekati predsjednika Putina, predsjednika države koji nije došao u posjet Hrvatskoj , nego Srbiji!
Jeli Milorad Pupovac zastupnik u Skupštini Srbije ili zastupnik u Hrvatskom Saboru?!

I  da ja tu politiku Vlade podržavam, i onog koji mu to dopušta? Ne, ne mogu!

Činjenica je da je Milorad Pupovac hrvatski državljanin i zastupnik u Hrvatskom Saboru, a na dan obilježavanja OLUJE, žalovao  u Bačkoj Palanki sa svojom srpskom bratijom i proglašavao Oluju -zločinačkom , etničkim čišćenjem Srba!
Činjenica je da sve to Predsjednik hrvatske Vlade tolerira i da dopušta Miloradu Pupovcu da Hrvatsku pretvara u Pupovčevo leno, gdje mu je dopušteno da radi što god ga volja, na štetu hrvatskog naroda!

Jer  sve ono za što je prošao nekažnjeno Milorad Pupovac, da je  jedan hrvatski zastupnik u Saboru napravio, digla bi se takva medijska halabuka, kao što je bivši veleposlanik u BIH, Ivan del Vechio, odmah povučen u Zagreb i suspendiran, nakon što je nazočio proslavi Dana državnosti Republike Srpske u Banja Luci.

Ali Milorad Pupovac otvoreno prijeti ” jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi  razliku između te dvije stvari” A radi se o satiri. Kada njegove Novosti siju mržnju, onda je to satira, a kada istu stvar napravi Hrvatski tjednik, onda će on suce i istražne organe, jednom za svagda naučiti da kada se o njemu radi ne smije biti satire!

A što reći na izjavu Milorada Pupovca ;

“Milorad Pupovac štiti velikosrpski četnički pokret”, vrlo izravno naglašava Građanska Inicijativa ‘Ivo Pilar’  u svom priopćenju:

https://priznajem.hr/politika/video-prozvao-pupovca-tvrdi-da-je-kokarda-zakonita-i-stiti-cetnicki-pokret/78579/

“Zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Milorad Pupovac tvrdi da se četnička kokarda u Hrvatskoj ne može zabraniti“Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je na Odboru za ustav poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora, u prosincu 2016″

Znači li to da treba očekivati rehabilitaciju četništva u Hrvatskoj?

POSLUŠAJTE ŠTO MILORAD PUPOVAC KAŽE O ČETNIČKOJ KOKARDI-VIDEO

Piše-Lili Benčik

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju          nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala**

Najnovije

Ovo su DP-ovi državni tajnici: Na popisu nema Dretara

Foto:N1   Novi list je objavio popis DP-ovih državnih tajnika. Popis je sljedeći: Dražena Vrselja iz HNK u Osijeku gdje je ranije bila i intendantica ide u...

Nova Upravna vijeća 21 bolnice, Milan Vrkljan u Gospiću, Toni Kolak na Sveti Duh

Foto:Maxportal   Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti kojim su osnivačka prava općih bolnica prenesena na Republiku Hrvatsku, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala nove predsjednike...

Biblijska poruka 16.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Obratiti se ili ne obratiti – životni izbor

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 11, 20-24 Stane Isus prekoravati gradove u kojima se dogodilo najviše njegovih čudesa, a oni se ne obratiše: »Jao tebi, Korozaine! Jao...

Dolazak Luke Modrića i Zlatka Dalića u Mostar uveličao premijeru dokumentarca “HŠK Zrinjski – Priča o ponosu”

Foto:Bljesak.info   Brojni ljubitelji nogometa, navijači Zrinjskog i poznate nogometne ličnosti okupili su se kako bi pogledali novi dokumentarni film o HŠK Zrinjski. Ovaj film, pod...

”Koga je zmija klala i gušterice se boji!”

Foto:Braniteljski portal.ba   Piše: Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba Posljednjih nekoliko mjeseci u centru pozornosti mostarske pa i BiH javnosti svakako je izgradnja “Interkulturalnog centra Mevlana” u Mostaru. Mostarsko muftijstvo na...