73. Viška regata: Na startu se očekuje preko 150 jedrilica i oko 1000 jedriličara

Višani će na svoje doći u subotu, uživajući u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su Grad Vis i Turistička zajednica pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa...

73. VIŠKA REGATA

Stigle su prijave hrvatskih, slovačkih, malteških, britanskih, švedskih, čeških, slovenskih, austrijskih, njemačkih i crnogorskih posada…

I ove godine Viška regata u organizaciji J.K. Labud privlači jedriličare iz cijele Europe, prijavljeno je za 73. izdanje blizu 120 posada. Osim hrvatskih, već su stigle prijave slovačkih, malteških, britanskih, švedskih, čeških, slovenskih, austrijskih, njemačkih i crnogorskih posada, a svoj su dolazak najavili su i Talijani. Na startu prve etape Split – Vis ovog petka, 20. listopada, očekuje se preko 150 jedrilica i oko 1000 jedriličara.

Razlog tako velikog interesa za sudjelovanjem je dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i dosta vjetra, ali i organizacijska novost koja je uvedena prošle godine i koja se odnosi na razvrstavanje krstaša prema kojoj će Regatni odbor u skladu s pristiglim prijavama razdijeliti krstaše razreda Open na podrazred racing (regatnih) i cruising (navigacijskih) krstaša. Ovim se daje mogućnost jedrilicama koje nemaju vrhunsko jedrilje da budu pobjednici u okviru svojih skupina.

Višegodišnjem partneru regate Ultra Beneteau yacht charteru od ove godine se kao partner Viške regate pridružio i JL Store koji će na dar najbržim skiperima darovati sat Strumento Marino Regatta Vip, a ujedno će i svaka prijavljena posada dobiti poklon paket s praktičnim sitnicama koje olakšavaju svakodnevno guštanje u moru i vjetru.

Za posade s jedrilica koje će biti vezane na plutačama ili na sidru i ove godine je osiguran besplatan prijevoz s kraja i na kraj s dvije pasare, koje će do 24 h biti u stalnom transferu.

Višani će na svoje doći u subotu, uživajući u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su Grad Vis i Turistička zajednica pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa. U nedjelju u 9 sati predviđen je start druge etape na relaciji Vis – Split, a pobjednik se na velikom mulu ACI-ja očekuje već nešto iza 12 sati.

D.J.