Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO; ŠOKANTNO- “Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj, kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove”,..? Talijanska Premijerka Meloni iznijela šokantne dokaze!

foto-screenshot

Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj , kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove,..?

Talijanska Premijerka Meloni iznijela šokantne dokaze!

Gostujući u emisiji “Non è l’Arena”, na talijanskoj televiziji LA7,premijerka Georgia Meloni iznijela je šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih bogatstava zemalja afričkog kontinenta od strane Francuske.

Talijanska premijerka Giorgija Meloni-foto-screenshot

– To se zove CFA franak, valuta koju Francuska tiska za svoje bivše kolonije (14 afričkih zemalja) na koju se primjenjuje -seigniorage (danak gospodaru) i na temelju koje iskorištava resurse tih naroda – premijerka Italije izjavila je i pokazala fotografiju novca – donosi Epoha.

Postoje dvije varijante ovog novca, jedna se koristi u srednjoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obje imaju istu vrijednost.

Zatim je Meloni pokazala i drugu fotografiju, koja je samo dodatno podgrijala horor koji će uslijediti nakon saznanja kako je Francuska praktički stavila “šapu” na svoje bivše kolonije i tako ih dovela u moderni sustav ropstva.

Pogledajte video s Hrvatskim prijevodom

Video izvor: https://t.me/SIMUN_NEWS_ROOM

– Ovo je dijete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u zapadnoj Africi), ova zemlja je jedna od najsiromašnijih na svijetu. Francuska tiska kolonijalni novac za Burkinu Faso koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 posto svega što Burkina Faso izveze završi u blagajni francuske riznice. Zlato, po koje ovo dijete odlazi u tunele po njega, završava u blagajni francuske riznice – rekla je premijerka Italije Giorgija Meloni.

Stoga se samo po sebi nameće pitanje; “Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove”,…?

VEZANE VIJESTI

Giorgia Meloni na skupu Voxa u Španjolskoj: “Živjela Europa domoljuba!”

Najnovije

Dabro: Prvo koalicijski sporazum; Hrebak: Tražimo ono što nas spaja

Foto:HRT   HDZ i Domovinski pokret postigli su dogovor o formiranju saborske većine, tri tjedna nakon održanih parlamentarnih izbora. Dogovorili su se i o strukturi buduće...

Biblijska poruka 9.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Gospodinovo uzašašće-Spasovo-Križi

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 16,15-20 Isus se ukaza jedanaestorici i reče im: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit...

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu

Foto:MORH   Gost RTL-a Danas bio je tehnički potpredsjednik Vlade Ivan Anušić koji je kazao da će o tome hoće li ostati u Vladi odlučiti premijer. “Slaže...

Penava otkrio detalje dogovora s HDZ-om: “Plenković je pristao da država više ne financira Novosti”

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu medijima na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine. “Postigli smo dogovor o...

Turski predsjednik bivšu crkvu iz srednjeg vijeka otvorio kao džamiju

Foto:Wikipedia   Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je službeno bivšu bizantsku crkvu u Istanbulu otvorio kao džamiju, prenosi Associated Press. Otvorenje se dogodilo četiri...