AFERA AGROKOR Todorić u novom blogu o sastancima u vladi: Bilo mi je neobično što me primaju pod okriljem noći

Ključno: kakvu je dokumentaciju osim osnovnih dokumenata koje joj je dostavio Agrokor i od koga dobila potpredsjednica Vlade Martina Dalić? Koje osobe ili koje tvrtke su izradile tu dokumentaciju bez službenih podataka od managementa Agrokora?...

Afera agrokor

Ivica Todorić u nedjelju je u novoj objavi na svome blogu postavio pitanje – tko je Vladi osim dokumenata koje je dao menadžment tvrtke, dao o Agrokoru podatke na osnovu kojih su se stekli uvjeti za primjenu lex Agrokora, ustvrdivši, među ostalim, da je privremeni povjerenik Ante Ramljak u konfliktu interesa “kakav nije viđen u modernoj Europi”.

Todorić navodi kako je premijera Andreja Plenkovića upoznao 26. veljače ove godine na sastanku kojem su nazočili Martina Dalić, Božo Petrov, Zdravko Marić i Ivan Crnjac. “Do sastanka je došlo nakon višetjednog inzistiranja Bože Petrova, s kojim se nisam želio naći nasamo, pa sam predložio zajednički sastanak. Na sastanku nije donijet nikakav zaključak, a bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći”.

“Pet dana kasnije Zdravko Marić dolazi k meni u Agrokor, kako je rekao, u ime premijera. Obavještavam ga da Agrokor ne treba pomoć Vlade i da premijeru zahvaljujem na čokoladicama koje nam je poslužio na sastanku. Ključno: u prezentaciji Vladi 20. srpnja Martina Dalić kaže da su tada, 3. ožujka, ‘ubrzali rad na izradi Lex Agrokora’. Znači, pet dana nakon što prvi put vidim premijera, oni ‘ubrzavaju rad’. Od kada onda rade na Lex Agrokoru?”, pita Todorić.

Pitanja za Vladu

-Ivica Todorić nadalje na “svom blogu” poziva Vladu da hrvatskoj javnosti odgovori na sljedeća pitanja:

-“Je li točno da su sastancima u Vladi, prije donošenja Lex Agrokora, prisustvovale i držale prezentacije privatne tvrtke i osobe s izravnim financijskim interesima za Agrokor, vlasnici i zaposlenici savjetničkih kuća, financijskih savjetnika, odvjetnici i drugi koji danas od Agrokora uzimaju ogroman novac? Tko je bio bio na tim sastancima? Jesu li vođene bilješke i postoje li zapisnici?

-Kako je moguće da su Lex Agrokor pisali, po vlastitom priznanju, Ante Ramljak i njegovi prijatelji i suradnici. Tko ih je za to ovlastio? S kojim ciljem? Postoje li o tome službene bilješke?

-Kako je moguće da ista osoba sudjeluje u kreaciji Lex Agrokora i sama si dizajnira ovlasti, i onda sama sebe postavi da primjenjuje taj zakon? Takav konflikt interesa nije viđen u modernoj Europi.

-Ključno: kakvu je dokumentaciju osim osnovnih dokumenata koje joj je dostavio Agrokor i od koga dobila potpredsjednica Vlade Martina Dalić? Koje osobe ili koje tvrtke su izradile tu dokumentaciju bez službenih podataka od managementa Agrokora? Na osnovu kojih podataka su se stekli uvjeti za primjenu Lex Agrokora?”

T.H.

Comments are closed.