AFERA JANAF: Dragan Kovačević pušten iz istražnog zatvora Remetinec

U istražnom zatvoru Kovačević je proveo 29. dana. U Istrazi je bio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u aferi Janaf koja već dugo vremena drma Hrvatsku, a po svemu sudeći i sam "politički milje".

foto-screenshot

Nakon što je u utorak pušten poduzetnik Ivan Širić, iz pritvora u srijedu je izišao i Dragan Kovačević koji se u pritvoru našao u nastavku afere Janaf…

U istražnom zatvoru Kovačević je proveo 50. dana. U Istrazi je bio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u aferi Janaf koja već dugo vremena drma Hrvatsku, a po svemu sudeći i sam “politički milje”.

Pušten iz istražnog zatvora nakon 50. dana

foto-screenshot-Dragan Kovačević(lijevo) u automobilu koji ga je dočekao pred Remetincem

Ispitan je zadnji svjedok i sa suda je poslano rješenje o ukidanju istražnog zatvora tako da je  bivši direktor Janafa Dragan Kovačević danas pušten iz Remetinca.

Iz zatvora je u sklopu afere Janaf jučer pušten poduzetnik Ivan Širić, a uz Kovačevića je u pritvoru još bio i Vlado Zorić, bivši direktor sigurnosti.

Ranije je iz pritvora pušten i Edo Seifried.

Kovačevića u istrazi sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

D.K.