AFERA REVELIN Odgođeno pripremno ročište, Vlahušić se opravdao srčanim tegobama

Podsjetimo, USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu, koja je prethodno šest puta bila odgađana...

Po USKOK-u, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna.

Odgođeno je pripremno ročište u aferi Revelin koje se trebalo održati danas na Županijskom sudu u Splitu.

Kako saznajemo od glasnogovornika suda Damira Romca, razlog je izostanak bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, koji se opravdao srčanim tegobama, za što je sudu dostavljena i medicinska dokumentacija.

Podsjetimo, USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu, koja je prethodno šest puta bila odgađana, piše dulist.hr.

U optužnici se bivšeg dubrovačkog gradonačelnika tereti za počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pogodovanje poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je Franković otvorio noćni klub. Po USKOK-u, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna. Frankovića se, pak tereti za poticanje na zlouporabu, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačka knjiga.

I.V.

Comments are closed.