Air Berlin otkazao 100 letova zbog 200 iznenada oboljelih pilota…

Sindikat pilota Vereinigung Cockpit je opovrgao pisanje lista i tvrdi da "sindikat niti u jednom trenutku nije pozvao pilote da prijave bolovanje". Njemačka vlada je prošli mjesec kompaniji koja je zapala u nevolje pomogla sa zajmom od 150 milijuna eura kako bi nastavila poslovati...

REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

Putnici koji su u utorak  trebali poletjeti na razne destinacije zračnim prijevoznikom Air Berlin suočeni su s kaosom u zračnoj luci nakon što je zbog velikog broja iznenada oboljelih pilota otkazano 100 letova, potvrdio je glasnogovornik druge najveće njemačke aviokompanije.

“Razlog otkazivanja letova je neuobičajeno veliki broj bolesnog osoblja u pilotskoj kabini”, kazao je glasnogovornik.

Oko 200 od 1500 pilota je u utorak otvorilo bolovanje te je od 750 najavljenih letova otkazano njih 100.

“Danas je dan kada je u pitanje došla sama opstojnost Air Berlina”, napisao je šef kompanije Oliver Iffert u internom pismu koje je došlo u ruke novinara dpa.

Dnevni list Bild je situaciju nazvao “pobunom pilota”, navodeći da razlog istovremenog bolovanja tako velikog broja pilota leži u mogućoj tranziciji od nesolventne tvrtke do potencijalno novog kupca.

Sindikat pilota Vereinigung Cockpit je opovrgao pisanje lista i tvrdi da “sindikat niti u jednom trenutku nije pozvao pilote da prijave bolovanje”. Njemačka vlada je prošli mjesec kompaniji koja je zapala u nevolje pomogla sa zajmom od 150 milijuna eura kako bi nastavila poslovati.

Air Berlin je priopćio da će oštećenim putnicima ponuditi “najbolje alternative” za nastavak putovanja.

G.S.