AKADEMIK PEČARIĆ ODGOVORIO NAČELNIKU OPĆINE TISNO IVANU KLARINU

'Dnevnik u znaku Za dom spremni'
'Dnevnik u znaku Za dom spremni'

Donosimo odgovor akademika Pečarića načelniku općine Tisno Klarinu

ODGOVOR NAČELNIKU OPĆINE TISNO G. IVANU KLARINU

 Poštovani g. Klarin,

Sa zaprepaštenjem sam pročitao vijest da ste se i Vi pridružilu onima koji u Republici Hrvatskoj sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2 i za to još tvrdite da je u duhu antifašističke povijesti mjesta Tisna.

Knjiga „Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’“ govori o hrvatskim braniteljima, istinskim antifašistima koji su pobijedili u Domovinskom ratu velikosrpskog fašističkog agresora. Među tim istinskim antifašistima su i naši HOS-ovci kojih su se fašistički agresori strašno bojali. Poznato je koliki je bio strah velikosrpskih  fašističkih agresora od pokliča naših HOS-ovaca ZA DOM SPREMNI pa čak i samog njihovog obilježja u kome je taj poklič. Sam poklič su koristili i mnogi drugi hrvatski branitelji, ali posebno izdvajam HOS-ovce jer je njihovo simbol s tim pokličrm i zvanično registriran u današnjoj Hrvatskoj.

Vašim izjednačavanjem hrvatskih branitelja s ustašama Vi zapravo radite isto što su svo vrijeme radili velikosrpski fašistički agresori koji su za vrijeme Domovinskog rata o hrvatskim braniteljima govorili kao o ustašama, a hrvatsku državu nazivali Tuđmanova ustaška država.

Načelnik Tisnog zabranio predstavljanje knjige “Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’” akademika Josipa Pečarića…

To rade mnogi u Srbiji i danas pokušavajući prikriti bit fašističkie velikosrpske agresije na Hrvatsku. Moja knjiga upravo pokušava to spriječiti, pa su zato njena predstavljanja i u Zagrebu i u Splitu organizirale udruge hrvatskih branitelja.

S druge strane sigurno su zadovoljni u Župi sv. Duha u Tisnom jer im mora goditi Vaša sugestija da o obrani Domovinskog rata, a protiv velikosrpsko Memorandua SANU 2 treba koristiti njihove prostorije, a ne prostorije Općine Tisno.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Josip Pečarić

Redoviti član HAZU

Dopisni član DANU

D.J.