AKCIJA MASLENICA-Ima li smisla… tješiti ucviljene majke, djecu što oca ne upamtiše, pričati im da su oni žrtva za domovinu, za narod svoj?

MA SMISLA... pričati kako ne živi domovina koju smo sanjali, uspavana je na silu a jude i vampiri joj sišu krv i mozak, nedaju joj da se probudi!

AKCIJA MASLENICA
Ima li smisla…
pričati, spominjati što je bila ta akcija, pričati kako je to kad se pomješa ponos, radost, tuga i strah?
Ima li smisla…
svjedočiti kako se skidaju okovi domovini, zemlji svojoj, zarobljenoj, stegnutoj oko vrata?
Ima li smisla…
pričati kako su njeni sinovi umirali nasmijani, sretni, ponosni i veliki u očima preživjelih sinova njenih koji ponudiše život svoj na pladnju njoj. Domovini. Zemlji hrvatskoj. I ne ustuknu, idu dalje, posrću, padaju, dižu se i idu. Idu u očaj, u sumrak razuma i stvarnosti, idu, gaze dalje. Jučer djeca a danas ratnici očiju krvavih, pogleda preplašenih, iznemogli i prisiljeni biti i lovci i lovina.
Ima li smisla…
svjedočiti žrtvu braće svoje svijesnih rizika stvarnosti surove, sa rukama crnim od baruta i vatre, očima utonjenim u glavu, krvavim i suznim?
Ima li smisla…
tješiti ucviljene majke, djecu što oca ne upamtiše, pričati im da su oni žrtva za domovinu, za narod svoj?
Ima li smisla…
svjedočiti o rastanku duše s tijelom, o šapatu usana kad je srce već stalo kucati i gledaš u nebo pitajući se što su htjele reći?
Ima li smisla…
gledati kako danas svijeće pale jude i bezbožnici tamo gdje oni ne počivaju, gdje se nisu s dušom rastali, i potom poziraju za novine s majkom u crnini a mi spuštamo pogled prema zemlji?
Ima li smisla…
tražit svoj mir na nepreglednim poljima nepravde, nemorala i bahatosti, među vampirima ljudske dobrote?
Ima li smisla…
ikom prepričati svoje osjećaje danas, svoje strahove, neprospavane noći i krikove u snu?
Ima li smisla…
pričati o tom kako istinski branitelji umiru u borbi sa satnijama karcinoma a u registru ih je svaki dan sve više i više dok slike onih istinskih blijede, otpadaju sa zida i ploče kamene?
Ima li smisla…
tješit svoje suborce kako će nam biti bolje sutra, kako ćemo imat počasne plotune i zastavu smotanu u trokut, kako će nam vjetrovi srušit križ i nitko neće znati tko tu počiva?
Ima li smisla…
pričati o domovini koja postoji samo u našim snovima, o domovini kojoj smo poklonili svu ljubav svoju, dali joj mladost najljepšu?
IMA SMISLA…
pričati kako ne živi domovina koju smo sanjali, uspavana je na silu a jude i vampiri joj sišu krv i mozak, nedaju joj da se probudi!

AutorIve Baždarić