“AKO JE TAJ PSEUDOHRVAT GRAĐANSKI POLITIČAR, ONDA JE HAMAS UDRUGA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA”: Malić opleo po Komšiću

Željko Komšić-foto facebook

Ne prestaju reakcije na izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je napad Hamasa na Izrael nazvao gestom “očajnih ljudi koji teroriziranje civila vide kao izlaz” te izvrijeđao izraelsku veleposlanicu u BiH rekavši joj da je glupa. Reagirao je i istraživački novinar Goran Malić.

“Nad Židovima u Izraelu počinjen je zločin koji bi, da je bilo ostvarivo, prerastao u genocid. U to nema nikakve sumnje. Civili, žene, djeca, bebe, pa i kućni ljubimci svi ubijeni, osakaćeni, živi spaljivani na kućnom pragu u dobro organiziranom napadu iza kojeg, neposredno logistički i politički, stoje države u čijem je interesu kaos u Izraelu, na Bliskom Istoku, u Europi i na demokratskom Zapadu”, napisao je Malić na Facebook-u.

“To je politička pozadina masakra u Gazi. Kao čin nasilja, on je na tragu ideologije Amin al-Husseinija, velikog muftije Jeruzalemskog i Hitlerovog saveznika u Holokaustu. Planovi o istrebljenju Židova na području Palestine, datiraju i prije stvaranja države Izrael”, priopćio je.

‘On je ostvarenje svih negativnih predrasuda o Bosancima’

“Nažalost, jedna od država u kojima se relativizira pokušaj genocida u Gazi je Bosna i Hercegovina”, naglasio je. “Radikalni islamisti u toj državi pozivaju na podršku Hamasu, a građanski političari relativiziraju karakter Hamasovog ubilačkog pohoda”, rekao je.

Što od građanskog ima u Željku Komšiću, meni nikad nije bilo jasno, pitao se. “Populist je, neobrazovan, primitivan, antizapadno orijentiran, latentno nasilan. On je ostvarenje svih negativnih predrasuda o Bosancima. Tako se obraća i diplomatima. Izraelsku veleposlanicu je nazvao budalom jer je kritizirala njegov protuizraelski istup. Zašto je onda on građanski?”, istaknuo je u objavi.

“Samo zato što je, kao pseudo Hrvat, stao uz bošnjački radikalizam koji danas slavi Hamas”, zaključio je Malić.