Aleksandar Petrović: Svi smo htjeli dobiti utakmicu

Ponijela nas je Francuska i njezin domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na EuroBasketu, tako da smo otišli možda malo u ekstremnu minutažu određenih igrača...

aleksandar petrovič
FOTO/FAH

ORLEANS – Izbornik hrvatskih košarkaša Aleksandar Petrović rekao je nakon pobjede nad Francuskom 92-87 na turniru u Orleansu da su “svi htjeli dobiti utakmicu” jer ih je “ponijela Francuska, njezin domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na Euro Basketu”.

To je bio i razlog zašto se i izbornik nije držao najavljene, ravnomjernije podjele minuta među igračima pa su oni najbolji, poput Bojana Bogdanovića i Darija Šarića na parketu proveli nešto više vremena od planiranog. Bogdanović je odigrao gotovo 30 minuta, a Šarić 28 minuta. Za svoj učinak od 16 koševa, 10 skokova i četiri skoka, Dario je proglašen igračem utakmice.

“Ponijela nas je Francuska i njezin domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na EuroBasketu, tako da smo otišli možda malo u ekstremnu minutažu određenih igrača. Međutim, svi smo htjeli dobiti utakmicu, da jednostavno dobijemo posljednji ‘input’ što i kako trebamo raditi, odnosno ponašati se ako želimo napraviti dobre stvari. To smo danas napravili”, izjavio je izbornik Petrović te istaknuo jedan detalj:

“Podignuli smo agresiju drugo poluvrijeme, dobili smo od igrača koji je ušao kao dvanaesti u rotaciji neviđenu energiju na kraju utakmice. Prema tome, ako mogu reći ‘light motiv’ utakmice, onda je to dvanaesti koji je ušao u igru, Ramljak, koji je napravio fantastičan posao na svim njihovim bekovima.“

Hrvatska će nastup u Orleansu zaključiti u srijedu (20 sati) utakmicom protiv reprezentacije Litve.H

D.J.