Aleksandar Petrović”Energetski se nismo pojavili na utakmici” a onda smo i psihički pali…

Izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović i naš najbolji košarkaš Bojan Bogdanović nisu skrivali razočaranje nakon teškog poraza od Rusije (78-101) u Istanbulu u osmini finala europskog prvenstva...

energetski loši

Izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović i naš najbolji košarkaš Bojan Bogdanović nisu skrivali razočaranje nakon teškog poraza od Rusije (78-101) u Istanbulu u osmini finala europskog prvenstva.

“Energetski se nismo pojavili na utakmici,” kazao je izbornik Petrović dodaši: “U utakmicu smo ušli energetski loše i bez koncentracije u obrani, primili smo preko 40 koševa u prvom poluvremenu, a onda smo i psihički pali. U prvom poluvremenu smo izgledali dobro dok smo pogađali šuteve, ali dali smo Rusima prelagane poene i tu su se razigrali, a mi smo nakon poluvremena udarili u zid i počeli promašivati slobodna bacanja.”

Petrović je istaknuo da su Rusi u svakom duelu bili jači, a sva njihova dodavanja išla su bez problema.

“Rusima smo dozvolili sve, sva njihova dodavanja su išla bez problema. U svakom duelu su bili jači, a na takav način ne možeš igrati ovaj profil utakmice.”

Petrović je kazao kako je njegova momčad na poluvrijeme otišla psihološi ranjena što se osjetilo na početkom nastavka.

“Nažalost, to se osjetilo na otvaranju drugog dijela kada smo počeli promašivati bacanja i silovati. Nakon toga nam se igra raspala i Rusija ide zasluženo u četvrtfinale.”

Petroviću je bilo teško objasniti što se dogodilo.

“Teško mi je racionalno odgovoriti, teško je odgovoriti na to pitanje. Izgubili smo od vrhunske reprezentacije. Nismo bili pravi večeras,” kazao je.

Najbolji igrač u našim redovima bio je Bojan Bogdanović koji je postigao 28 koševa.

“Danima smo pričali kako je ovo dan D, a onda izađemo na teren i primimo više od 100 koševa. U takvoj situaciji je suvišno pričati o nekoj taktici. Prije svega zakazalo je htijenje i volja,” naglasio je Bogdanović dodavši: “Izašli smo na parket bez imalo krvi i to se odrazilo na rezultat.”

Bogdanović smatra kako Švedove trice na početku utakmice nisu bile problem.

“Problem je bio što smo im lagano dopuštali da ulaze unutra, nismo napravili niti jedan muški faul. Zadnji napad na kraju druge četvrtine je slika i prilika današnje utakmice. Žao mi je ljudi koji su ovdje došli i koji su nas bodrili i gledali,” naglasio je naš najbolji igrač.

D.J.