Nedjelja, 10. prosinca 2023.
Braniteljski portal

ALEKSANDAR VUČIĆ ZANIJEKAO DA JE IKADA BIO U GLINI! Laž je srpski državni interes…VIDEO…

Ali žalosti i iznenađuje činjenica da su tom istom Vučiću odjednom otvorena sva vrata u Hrvatskoj, od Ureda predsjednice, predsjenika Hrvatske Vlade, Sabora pa sve do Kaptola i tko zna još koja ne...VIDEO...

Lažac koji uvijek glumi žrtvu

Prigodom dolaska u Hrvatsku, na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u maniri vrsnog igrača, dobro školovanog u Engleskoj, a poslije i u Srbiji, obratio se iz Ureda predsjednice hrvatskom narodu, sada već “prekaljeni vuk” u janjećoj koži.

Odmah je u svom obraćanju svima dao do znanja da o povijesti ili bolje rečeno o agresiji srbije na Hrvatsku se u ničem ne slaže sa hrvatskim povijesničarima niti sa ikim tko spominje bilo kakvu srpsku agresiju na hrvatski narod. Nadalje kaže da je dobio i blagoslov od SPC da može razgovarati i sa kardinalom Bozanićem, predstavnikom katoličke crkve u Hrvata. Ovo katoličke je jedva izustio sa knedlom u grlu. Ali žalosti i iznenađuje činjenica da su tom istom Vučiću odjednom otvorena sva vrata u Hrvatskoj, od Ureda predsjednice, predsjenika Hrvatske Vlade, Sabora pa sve do Kaptola i tko zna još koja ne.

Neki ovaj susret nazivaju povijesnim

Nikako se ovaj susret ne može nazivati povijesnim jer je Vučić šetao po hrvatskoj odavno.

Šetao je i devedesetih zajedno sa četničkim vojvodom, suđenim za ratne zločine Šešeljem, šetao je i prije nekih desetak godina kada su ga hrvatski policajci čuvali ko da je u najmanju ruku došao predsjednik Sjeverne Koreje. Bio je Vučić i prije par godina.

Pa za Boga miloga , zašto bi baš ovaj posjet srpske prevare na bilo koji način bio povijesni?

Došao je i donio nekoliko papira koje su srbočetnički agresori pokrali u hrvatskoj ubijajući i paleći sve što je hrvatsko uz svesrdnu podršku ovog notornog lažca.

Moguće da su predstavnici hrvatskih najviših institucija zaboravili s kim imaju posla i sa čim se sve srbi služe samo da pridobiju naklonost. Očito je da im to uspijeva, čega je Vučić eklatantan primjer.

“Oni lažu da bi obmanuli sebe, da utješe drugog, lažu iz samilosti, lažu iz stida da se ohrabre, da sakriju svoju bijedu, lažu zbog poštenja. Lažu zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda urođene inteligencije…”.

Drugi zaključak, činjenice i fakti o krvavim događajima od 1990. do 1995. godine, o prijeratnom, ratnom i poratnom laganju o agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, nisu bitni jer – Dobrica Ćosić nije mrtav! Sad je Vučić tu.

Pa idemo redom o srpskim lažima-VIDEO

“Otac srpske nacije Dobrica Ćosić  svojedobno je napisao”:

“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”.

“ Laž je srpski državni interes”.

-„Laž je u samom biću Srbina“. –

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž”…

Tako je besjedio Dobrica Ćosić!

-Tako besjedi i današnji predsjednik Aleksandar Vučić, a da to pobjednička Hrvatska i Hrvatska diplomacija kao i Hrvatske institucije i dalje “naivno puše”…Dokle?

Vučić ne bi o prošlosti, on bi o budućnosti. Da, ali Vučićeva je prošlost doprinijela strašnim događanjima u srpskoj agresiji devedesetih u Hrvatskoj u obrambenom domovinskom ratu od srbočetničkog agresora na Hrvatsku, na čijoj je Vučić, glavom i bradom bio strani.

I sam je govorio, kad bi to njemu odgovaralo, da narod koji ne poštuje svoju prošlost nema budućnosti, a sad bi odjednom samo o budućnosti. Ma nemoj. Nije hrvatski narod baš tako naivan kao što ovaj notorni lažac misli.


Danas je i u Gvozdu ponovio novinarima istu priču čovjeka koji nema kajanja za hrvatske žrve. I on bi o toleranciji. On bi o pomirenju. On bi o dobrosusjedskim odnosima pljujući na sve hrvatske žrtve koje niti izrijekom nije spomenuo. On i njegovi agresori su bili uzrokom a sve ostalo su bile posljedice agresorskog rata nametnutog od strane njegove srbije, nenaoružanom hrvatskom narodu. On je mislio, lako ćemo! Poraženi su i potučeni do te mjere da se nikd neće oporaviti i on ne bi o prošlosti. On bi samo o budućnosti. Ma nemoj. On ima, ali  Sbija još veći razlog, da brzo zaborave prošlost svoje agresije na Hrvatsku. Da se dogodi kolektivni zaborav ili amnezija. E neće ići Vučiću!

Nećete u EU sve dok se ne pokajete i platite sve svoje brutalne agresorske grijehe Hrvatskom narodu i Hrvatskoj državi!

Vučića isprovocirala pitanja o govoru u Glini: “Poniznost i poniženje od mene nećete doživjeti. Ovakvu harangu nitko u Srbiji neće doživjeti”, donosi dnevnik.hr

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić drugog dana službenog posjeta Hrvatskoj u obilasku je općine Gvozd u Sisačko-moslavačkoj županiji i naselja Vrginmost.

Nije problem da razgovoramo o svim otvorenim temama, o mnogo čemu ne razmišljamo isto, ali u budućnosti ne vidim nikakve spektakularne razlike u inetresima koje Srbi i Hrvati imaju”, poručio je Vučić.

Reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov upitala je Vučića opterećuje li njegov govor iz Gline iz 1995. godine međusobne srpsko-hrvatske odnose i misli li i danas da Glina nije hrvatska. Vučić je bio dosta oštar.

“Čuo sam bezbroj istih pitanja jučer. Za mene je interesantno da mjera vaše podrške i poštovanja je jednako proporcionalna poniznosti koju očekujete od nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane, srtaha ili potrebe da vam se dodvoravam nikada nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao da razgovara s nekim iz Hrvatske je pogrešan put. Dodatno sam sretan da niti jedan hrvatski predsjednik i premijer, s kojim se nitko u Srbiji ne slaže, takvu vrstu hajke neće doživjeti u Srbiji.

Rekao je i da nije došao tražiti ničiju ispriku jer su tijekom rata sve kuće Vučića u selu Čipuljući spaljene nego da je došao razgovarati o budućnosti.

Vučić samo 20-ak kilometara od Gline gdje je 1995. održao govor

Reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, koja prati Vučićev posjet Vrginmostu, javlja kako je policija praktički na svakom koraku uz prometnice kojima srbijanski predsjednik treba proći.

Vrginmost je naselje u kojem živi većinsko srpsko stanovništvo (prema posljednjem popisu stanovništva 66 posto), a predsjednik Srbije želi se uvjeriti kako žive Srbi u Hrvatskoj.

Vrginmost se također nalazi 20-ak kilometara od Gline, u kojoj je Vučić 1995. godine održao svoj “poznati” govor. Podsjetimo, prvog dana njegova boravka u Hrvatskoj, Vučića je “zaskočio” saborski zastupnik Miro Bulj upitavši ga kada će doći u Glinu i ispričati se njezinim stanovnicima upravo zbog tog govora.

Tijekom Domovinskog rata Vrginmost su okupirali Srbi, a mjesto je oslobođeno u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Nakon završetka Domovinskog rata, 1996. godine, naziv mjesta je promijenjen u Gvozd. No 2012. godine SDSS je izglasao da se mjestu vrati nekadašnje ime Vrginmost, ali je općina koja obuhvaća 19 naselja zadržala ime Gvozd.

Čini mi se da ne razumijete jednu stvar: imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 ili 28 godina”, odgovorio je Vučić dodavši da je Oluja za Hrvatsku praznik a za Srbe dan tuge. Naravno ne pojasnivši zbog čega i što je bio uzrok, a što posljedica.Ispekao Vučić zanat. Imao je i od kog.

Poslušajte bestijalne i dobro utrenirane Vučićeve LAŽI…

Ante Š.

Comments are closed.