Alkarske svečanosti završile podjelom plaketa i vatrometom u čast slavodobitnika Alena Poljaka

U izjavi medijima Poljak je rekao da je nakon druge trke očekivao pobjedu. "Nisam kalkulirao. Jednostavno sam išao pogoditi sridu i završiti to. Nastavio sam obiteljsku tradiciju i donio plamenac. Osjećaj je veličanstven. Moja obitelj kroz cijelu godinu živi za Alku," kazao je Alen Poljak. ..

foto/fah

Alkarske svečanosti završene su u nedjelju uz Večer slavodobitnika u Muzeju Alke na kojoj su podijeljene plakete, te vatrometom u čast slavodobitnika 302. Sinjske alke Alena Poljaka.

U izjavi medijima Poljak je rekao da je nakon druge trke očekivao pobjedu. “Nisam kalkulirao. Jednostavno sam išao pogoditi sridu i završiti to. Nastavio sam obiteljsku tradiciju i donio plamenac. Osjećaj je veličanstven. Moja obitelj kroz cijelu godinu živi za Alku,” kazao je Alen Poljak. 

“Nije mala stvar da mi sin kao debitant osvoji Čoju i Alku. Mislim da u povijesti Alke to nije bilo”, rekao je njegov otac Ante Poljak.

Plakete su uručene pobjedniku Bare Juri Domazetu Loši, koji je nakon tri trke i pripetavanja osvojio devet punata, i dvostrukom pobjedniku Alenu Poljaku, koji je u Čoji osvojio dvije “sride” i jedan punat u trećoj trci.

Dodijeljena je i plaketa gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi kao zahvala za organizaciju Svečane alke u tom gradu ove godine, u kojem je slavio alkar Ante Zorica.

Sinjska alka se u povijesti četiri puta trčala van grada: 1832. godine u Splitu, 1922. godine u Beogradu, 1946. godine u Zagrebu i ove godine u Vukovaru.H

G.S.