Američki predsjednik Donald Trump oduševljava sve normalne ljude, ne i Soroševce…

Izokrenuta priča...

Bijesni euro-fundamentalisti u Hrvatskoj nikako da smjene Donalda Trumpa

Priča o američkome predsjedniku Donaldu Trumpu, s obzirom na moć i značenje vodeće svjetske velesile kojoj je na čelu, ali i nevjerojatan bijes i mržnju koju njegova pojava izaziva u zapadnim lijevo-liberalnim krugovima – među kojima je hrvatska politička i medijska oligarhija osobito zadrta i jednostrana – zaslužuje trajnu pažnju.

Miris i okus svega ovoga dalo je već i samo nekoliko rečenica kojim je on završio govor u Ujedinjenim Narodima 25. rujna: „Stoga zajedno odaberimo budućnost domoljublja, blagostanja i ponosa. Odaberimo mir i slobodu umjesto pokoravanja i poraza. I dođimo na ovo mjesto i zastupajmo naše narode i nacije, uvijek snažne, uvijek suverene, uvijek pravedne i uvijek zahvalne za milost, dobrotu i slavu Božju. Hvala vam. Bog blagoslovio vas i sve narode svijeta“.

Na drugome mjestu rekao je i ovo: „Mi u Americi vjerujemo u uzvišenost slobode i dostojanstvo pojedinca, cijenimo kulturu koja podupire našu slobodu – kulturu izgrađenu na snažnim obiteljima, dubokoj vjeri i vatrenoj nezavisnosti. Slavimo svoje junake, čuvamo svoju baštinu i nadasve volimo svoju zemlju“.

Raščlamba reakcija ovdašnjih Sorosevih kolonijalnih glasila mogla bi biti opsežnom sociološko-politološkom dijagnozom sadašnjega trenutka medijskoga sustava u Hrvatskoj, ali dovoljan je letimičan uvid učinkom „meštra Googlea“ na kratak upis „Trump govor u UN-u“.

Većina najmoćnijih jednostavno ga je prešutjela, a oni koji nisu, rijetko su donosili bitne naglaske (recimo, kanal N1: „Odbacujem globalizam, prihvaćam domoljublje“). Najžešći su bili Tportal („Pogledajte kako su u UN-u ismijali Trumpa“), RTL („Trump je gađao fundamentalni dio europske tradicije“), dok je najdalje otišao 24 sata („Trumpov govor zvučao je kao lavež psa“).U nadnaslovu RTL-ova portala od 29. rujna pisalo je „Politolozi zgroženi“ (njegovim govorom), a zapravo bio je zgrožen jedan politolog, Zoran Kurelić sa zloglasnoga jugoudbaškog Fakulteta političkih znanosti, koji je kao „fundament europske tradicije“ proglasio – europsku socijaldemokraciju (!).Čak je otkrio da je i tv-snimatelj „dao ruku“ Trumpovim euro-neprijateljima: „Kad je Trump napao socijalizam, pokazao je švedske demokrate kako se zgražaju“.

Mnogi američki protrumpovski suverenisti pak lako su prepoznali glavnu metu na koju cijelo vrijeme Trump cilja (a ta meta na nj, još i više): Britanski Imperij. Čak je Kurelić uočio kako su letjele silnice toga dana na newyorškom Manhattanu: „Govor Therese May bio je potpuno antitrumpovski i to prvi put“.

Vjerojatno zbog neumjerenog spominjanja obitelji, domovine i Boga, što je za taj Imperij i njegove pravovjerne euro-fundamentaliste crvena krpa.

Joško Čelan
Hrvatski tjednik

Comments are closed.