Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Anarhisti bez dana radnog staža, pozivaju na sendvičarski miting protiv Andreja Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske

Anarhistička, zeleno-genderistička udruga  Možemo Tomislava Tomaševića, koja je u medijima bila predstavljana kao institut osnovana je u suradnji tri udruge i jedne zaklade s kojima je Tomašević povezan. Ta udruga u pet godina uprihodila je oko 12 milijuna kuna, a više od 8 milijuna je dobila samo od jedne njemačke političke fondacije.

Udruga Institut za politiku ekologiju (IPE) je u 2015. godini, kada je osnovana, ostvarila 1.197.045 kuna prihoda. Od navedenog iznosa čak 99% donacija odnosno 1.187.570 kuna pristiglo je od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija, piše Kamenjar.com.

U 2016. godini, udruga IPE je više nego udvostručila prihode te je uprihodila 2.907.669 kuna. Od navedenog iznosa gotovo sve donacije, njih 96% odnosno 2.801.491 kuna ponovno su pristigle od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija.

U 2017. godini, udruga IPE je po uhodanom modelu uprihodila 2.696.069 kuna, od čega je 94% donacija, odnosno 2.543.834 kuna pristiglo od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija. U 2018. godini udruga je uprihodila 2.507.419 kuna, od čega 94% donacija, odnosno 2.379.364 kuna stiže od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija.

U prethodnoj 2019. godini udruga povezana s Tomislavom Tomaševićem i platformom Možemo uprihodila je 2.887.327 kuna, od čega 67% odnosno 1.957.002 kuna dolazi u obliku donacija od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija, dok 21% odnosno 610.256 kuna udruga ostvaruje iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Kada se sve zbroji, udruga je prema dostupnim podacima između 2015. i 2019. godine uprihodila oko 12.195.529 kuna, od čega donacije od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija čine čak 89% odnosno 10.869.261 kuna. Udruga je također uprihodila sveukupno 529.934 kuna od institucija i tijela EU, 166.938 kuna od trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba za EU projekte te 610.256 kuna iz državnog proračuna. Usporedbe radi, u istom razdoblju ova udruga je od donacija građana uprihodila samo 16.313 kuna što čini tek 0.1% ukupnih prihoda ove udruge.

Samo od zaklade Heinrich Böll Stiftung udruga dobila 1,11 milijuna eura

Drugarica Sandra Benčić, s obzirom da je bila puna k’o brod zahvaljujući ovako obilnim donacijama, nije ni trebala diplomu pravnog fakulteta, nije se morala zaposliti,  pa je pravo studirala samo 18 godina, uz napomenu da je četvrtu godinu pala samo tri puta. Kao slučajno zagubljen je njen diplomski rad! Kad je ponestalo para prodavala je petarde na ulici, valjda po uzoru na svog predsjednika Milanovića koji je u vrijeme domovinskog rata Zagrebom dilao kućanske aparate iz propalih tvrtki.

Ovaj dvojac bez kormilara, odnosno s kormilarom na Pantovčaku,  s obzirom da zajedno nisu imali ni jedan jedini dan radnog staža prije okupacije Zagreba, ipak su pažljivo učili i upijali od majstora manipulacija. Prvi među njima je naš dragi komšija Aleksandar Vučić kao organizator masovnih mitinga u peglanju svog lika i djela i stvaranju masovne podrške u Srbiji. Dakako svim mitingašima je plaćen put na miting, svi dobiju i neki dinar dnevnice, malo brlje da jače urlaju, a uz sve to ide i neizostavni sendvič, tako da njegove mitinge za razliku od jogurt revolucije možemo slobodno nazvati sendvič revolucijom. Naš domaći anarhisti poučeni od svog idola s istoka u subotu 17.02. organiziraju grandiozni sendvič miting iliti sendvič revoluciju na Trgu Sv. Marka, točno ispod krova crkve na kojoj se kočoperi ustaški grb s prvim bijelim poljem. Da se njih pita, grb bi bio u duginim bojama!

Jedino pitanje koje mi pada na pamet je tko će platiti cca 5000 sendviča? Zoran Milanović iz blagajne Pantovčaka koja je još uvijek krcata parama, jer gotovo ni jedan euro nije potrošio na međunarodna putovanja, ili će sendviče platiti Sandra Benčić i Tomislav Tomašević lovom za sanaciju Jakuševca. Ne treba uopće sumnjati da će anarhisti, koji su doktorirali i magistrirali anarhizam na magistrali Varšavske i ovaj put savršeno odraditi ovaj sendvičarski miting, a hoće li biti mrtvih i ranjenih ovisi o tome koliko će na mitingu biti skrivenih Bezuka, terorista, ili urlajućih provokatora.

Evo pozivnice na sendvičarski miting.

Kamnjer.com

Najnovije

Mišo Kovač otkrio za koga će glasati na izborima: ‘Ako ne dobije, bit će muvana!’

Mišo je prije dvije godine iznenadio hrvatsku javnost diplomatskim komentarom na odnos aktualnog hrvatskog predsjednika Milanovića i premijera iz redova HDZ-a, a svoje mišljenje...

Anušić: Projekti koji se dosad nisu ostvarili sada su moja briga

Foto:Screenshot/RTL   U Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je prema novom ustroju izbornih jedinica sada dijelom u četvrtoj, HDZ i koalicijski partneri očekuju dobar izborni rezultat. “Projekti koji...

Papa Franjo: ‘Prestanite s ratom, prestanite s napadima, prestanite s nasiljem!’

Foto:Vatican media   Nakon podnevne molitve Kraljice neba 14. travnja papa Franjo je izrazio žalost i zabrinutost zbog napada Irana na Izrael te potaknuo da se...

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...