Ante Rebić: Nema kalkulacija, pokušat ćemo pobijediti u svakoj utakmici. Prva utakmica je uvijek važna, ali nije i presudna.

- Nema kalkulacija, pokušat ćemo pobijediti u svakoj utakmici, kazao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić uoči početka Europskog prvenstva i prvog ogleda "Vatrenih" protiv Engleske 13. lipnja na Wembleyju...

napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić

– Nema kalkulacija, pokušat ćemo pobijediti u svakoj utakmici, kazao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić uoči početka Europskog prvenstva i prvog ogleda “Vatrenih” protiv Engleske 13. lipnja na Wembleyju…

U slučaju osvajanja prvog mjesta u skupini “Vatreni” bi u osmini finala igrali protiv drugoplasirane ekipe iz skupine “smrti” (Francuska, Njemačka, Portugal, Mađarska), dok drugo mjesto donosi drugoplasiranu vrstu iz skupine E (Španjolska, Švedska, Poljska, Slovačka).

– Iskreno nismo o tome niti razgovarali. Za nas nema kalkulacija, pokušat ćemo svaku utakmicu dobiti. Ako želimo daleko dogurati moramo igrati i protiv najboljih, kazao je Rebić.

Naglasio je kako se reprezentcija dobro priprema za EURO, a sada je u prvom planu “Gordi Albion.”

– Analizirali smo utakmicu protiv Belgije, vidjeli smo naše nedostatke i to pokušavamo otkloniti. Svakog dana analiziramo i englesku reprezentaciju i mislim da ćemo se dobro pripremiti za otvaranje EP-a, dodao je napadač Milana, donosi HRT.

Osvrnuo se i na kvalitetu prvog suparnika svjetskih doprvaka.

– Engleska je kvalitetna ekipa, jedan od favorita EP-a. Ne mislim da imaju neke slabije točke. Međutim, mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

Smatra kako je utakmica protiv jednog od domaćina EP-a važna, ali i kako iza nje slijede još dva ogleda protiv Češke i Škotske.

– Prva utakmica je uvijek važna, ali nije i presudna. Imamo još dvije utakmice. Nama je cilj proći skupinu. Ako i izgubimo prvu utakmicu imamo još dvije prilike.

Hrvatska je na putu do povijesnog srebra na SP-u u Rusiji 2018. porazila Engleze u polufinalu, no Rebić smatra kako engleski igrači neće previše razmišljati o tom porazu.

– Imaju dosta novih, mladih igrača u ekipi. Uostalom, nakon Rusije smo igrali i u Ligi nacija. Mislim da ne razmišlaju o tome što je bilo prije tri godine.

Smatra kako domaćin neće biti u velikoj prednosti što se utakmica igra na Wembleyju.

– Možda će im biti mala prednost, ali to neće utjecati na rezultat. Stadion neće biti pun, pa neće igrati preveliku ulogu. Šteta što neće biti navijača, ali više od godinu dana igramo pred praznim stadiionima i već smo se navikli. Barem će nas se rasteretiti što se tiče poziva za ulaznice, dodao je sa smiješkom.

Rebić je ove sezone za Milan zabio 11 golova, dok je u dresu hrvatske vrste u 36 nastupa postigao tri gola.

– Iskreno, ne razmišljam previše o brojkama. Ali naravno da mi je drago kada postignem gol. U Rusiji sam zabio jedan gol, a mi smo stigli do finala. Potpisao bi da tako bude i ovoga puta. Za reprezentaciju sam u prvih 20 nastupa većinom ulazio s klupe tako da ove brojke nisu tako loše, dodao je.

U jednoj od kombinacija Rebić bi protiv Engleza mogao zaigrati u vrhu napada, kao prva špica.

– U klub sam drugi dio sezone igrao čistu špicu i dobro se snalazim na toj poziiji. Neće mi predstavljati nikakav problem, međutim to je možda bolje pitanje za izbornika. Ja sam spreman igrati što se od mene traži. Imao sam problema s listom, ali ništa ozbiljno, sad sam maksimalno spreman, naglasio je.

Dodao je kako je nedavno razgovarao s Marijom Mandžukićem s kojim je u drugom dijelu sezone dijelio svlačionicu Milana.

– Žao mi je što zbog ozljeda nije mogao pokazati sve što zna. Nedavno smo razgovarali i rekao je kako se nada ponavljanju uspjeha iz Rusije. Rekao je da se moramo držati kao jedan i da uspjeh neće izostati, poručio je Rebić.

D.J.