Ante Rebić zbog iščašenja lakta propušta listopadske utakmice Vatrenih

Maurizio Lagana/Getty Images

Napadač Milana Ante Rebić zbog ozljede ruke će propustiti listopadske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u kojima ća Vatreni u prijateljskom ogledu odmjeriti snage sa Švicarskom (7.10.), a potom će u Ligi nacije u Zagrebu ugostiti Švedsku (11.10.) i Francusku (14.10.)…

nezgodan pad Rebića i neugodna povreda lakta-Foto-twitter

Rebić je u 57. minuti jučerašnjeg susreta 2. kola Serie A u kojem je Milan slavio kod Crotonea rezultatom 0:2 nezgodno pao u jednom duelu te je odmah upućen u lokalnu bolnicu gdje mu je dijagnosticirano iščašenje lakta.

Trener “Rossonera” Stefano Pioli je kazao kako ništa nije puklo: “Dobra je vijest da Rebić nije slomio ruku. Nadamo se kako će se to i potvrditi i da njegova ozljeda neće zahtijevati duži izostanak. Nakon što smo ostali bez Ibrahimovića, imamo nedostatak igrača u napadu,” poručio je Pioli.

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport objavila je kako je Rebiću dijagnosticirano iščašenje lakta, ali se ne navodi koliko će hrvatski napadač morati pauzirati. S obzirom da Ibrahimović ima koronu, a Leao također nije spreman, novinar Gazzette tvrdi kako će Milan hitno dovesti novog napadača. Prvi izbor im je igrač koji ih je oduševio u četvrtak, napadač norveškog Bodo Glimta Jens Petter Hauge (20). Norvežani su, naime, prije nekoliko dana gostovali na San Siru u trećem pretkolu Europske lige, Milan je dobio 3:2…

Video povrede Rebića na linku-OVDJE

– “Riječ je o iščašenju lijevog lakta, inicijalni pregledi ukazuju da nema koštanih, već su u pitanju samo mekotkivna oštećenja, što upućuje da će liječenje biti konzervativno i da nije potreban operativni zahvat. Na žalost, Ante neće biti na raspolaganju izborniku Daliću za predstojeće akcije budući da najkraći oporavak od ozljede ovakvog tipa traje dva ili tri tjedna. U stalnom smo kontaktu s liječničkom službom Milana i pažljivo ćemo pratiti tijek Rebićevog oporavka.”, poručio je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević za službene stranice HNS-a.

Izbornik Zlatko Dalić zasad nije odlučio umjesto Rebića pozvati nekog od igrača koji su za predstojeće utakmice dobili pretpozivi, a radi se o Lovri Kaliniću, Mili Škoriću, Mislavu Oršiću, Miji Caktašu i Kristijanu Lovriću.

Foto-twitter

D.J.