Bajs: U HDZ-ovoj Virovitici izgubljeno 17 milijuna kuna a da nitko nije primijetio

„Kada čujem kritike HDZ-a o stanju županijskog proračuna, preporučio bih im da pogledaju kako je u Virovitici, gdje su revizori dali negativno mišljenje jer je taj HDZ-ov grad izgubio 17 milijuna kuna a da to nitko nije primijetio”, rekao je župan Bajs...

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je u četvrtak, reagirajući na HDZ-ovo isticanje nalaza državne revizije za tu županiju, da su revizori Virovitici dali negativno mišljenje jer je taj HDZ-ov grad izgubio 17 milijuna kuna a “da to nitko nije ni primijetio.”…

Za razliku od ostalih županija, naš revizijski nalaz trajao je najdulje u povijesti Hrvatske, gotovo godinu dana, odgovorio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na današnje primjedbe iz HDZ-a o uvjetnom nalazu Ureda državne revizije za poslovanje u 2018. godini. Istaknuo je kako županija nije dobila negativno, nego uvjetno mišljenje revizora, za razliku od Grada Virovitice, u kojemu je na vlasti HDZ.

Poput mnogih hrvatskih županija, i Bjelovarsko-bilogorska županija dobila je uvjetno mišljenje revizora, dodao je Bajs.

„Kada čujem kritike HDZ-a o stanju županijskog proračuna, preporučio bih im da pogledaju kako je u Virovitici, gdje su revizori dali negativno mišljenje jer je taj HDZ-ov grad izgubio 17 milijuna kuna a da to nitko nije primijetio”, rekao je župan Bajs.

Dodao je da je Bjelovarsko-bilogorska županija jedina županija kojoj su reviziju poslovanja radili revizori koji su stigli iz druge županije te da se njihov nalaz čekao gotovo godinu dana, što je najdulje pripreman revizijski nalaz u povijesti Hrvatske.

„Drago mi je što nije utvrđena nijedna nezakonitost u javnoj nabavi, narudžbama i svemu ostalom. Nije pronađen nijedan propust u nabavi karata jer ja nisam išao na lađare na Neretvu pa da imam karte za koje ne znam kome sam ih kupio i ne mogu se s sjetiti tko je bio sa mnom”, izjavio je župan Bajs aludirajući na odlazak bjelovarskoga gradonačelnika Darija Hrebaka na utrku lađara na Neretvi.

Župan Bajs je rekao i da su svi putni nalozi Sportske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije pravilno ispunjeni. „Nama ne pada na pamet slati svoje zaposlenike u Dubrovnik da gledaju neke županijske objekte”, istaknuo je podsjećajući na putne naloge bivšeg tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara i člana Nadzornog odbora HSLS-a Alena Kiđemeta.

„U našem revizijskom nalazu piše da smo pogrešno oročili deset milijuna kuna. Novac je bio na računu, ali nije bio na tekućem računu, Istovremeno, Grad Bjelovar dobiva bezuvjetno mišljenje iako je u minusu 3,2 milijuna kuna, a tvrdili su da su u plusu 30 tisuća kuna. Grad, dakle, može dobiti bezuvjetno mišljenje za novac koji nema, dok mi imamo novac na računu, a ne možemo dobiti bezuvjetno mišljenje”, istaknuo je župan Bajs i upitao gdje je zapravo istina.H

T.H.