Bandić: Koji je to čovjek koji vrijedi u Hrvatskoj a da nije bio u zatvoru barem 3 mjeseca?Bandić će tražiti smjenu ministrice Divjak ako ne osigura i besplatne udžbenike za vjeronauk

OŠTRO UPOZORENJE...

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić medije je pozvao na gradilište sljemenske žičare gdje je, u povodu 19. obljetnice stupanja na dužnost gradonačelnika Zagreba, dao izjave. Žičaru je izabrao kao jedno od aktualnih gradskih gradilišta…

(FOTO)EKSKLUZIVNO: MASOVNA GROBNICA- “Milan Bandić besćutno skriva i uklanja kosti pobijenih Hrvata kako bi podigao najskuplju žičaru na svijetu”!?…

Na novinarski upit komentirao je sudske procese koji se vode protiv njega. “Pa koji čovjek koji vrijedi u Hrvatskoj nije bio u zatvoru barem tri mjeseca – i tu sam kvotu ispunio”, smatra Bandić.

-FOTO: Bandić izgradnjom spomenika domovini zabija zadnji čavao u lijes proslavi Dana pobjede,obrambenom Domovinskom ratu, Tuđmanu i Hrvatima!…

Dodao je i da je ponosan na snimke koje su se puštale u sudnici, vezane za pogodovanje pri zapošljavanju, prenosi N1.

“Gradonačelnik ima pravo unaprijediti onoga tko radi. Nažalost, ne mogu sankcionirati onoga tko ne radi. Svatko ima svoj stil”, objašnjava.

O udžbenicima za vjeronauk

Poručio je da će klub njegove stranke od svih klubova u Hrvatskome saboru tražiti podršku da se osiguraju besplatni udžbenici i za sve izborne predmete, ili će tražiti smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

-Evo što nam je ministarstvo HNS-ove Divjak odgovorilo o financiranju udžbenika iz vjeronauka!…

Jer, poručio je Bandić, i udžbenici iz izbornih predmeta trebaju biti sastavni dio udžbenika koje treba platiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ne Grad Zagreb.

Zato će, najavio je, “Klub Stranke rada i solidarnosti tražiti od svih klubova podršku da dobije ono što je sabor zaključio i na čemu je Stranka rada i solidarnosti inzistirala – besplatne udžbenike u svim popratnim izbornim predmetima ili će tražiti smjenu ministrice”.

-VIDEO Bandiću Milane, zašto nisi 1991. rušio barikade kao što si jučer s Arkanovim suborcem rušio barijere ?

“Ministrica svjetonazorski vodi Ministarstvo, a Bandić Grad”

Na pitanje novinara financira li Grad Zagreb udžbenike iz vjeronauka, Bandić je odgovorio kako će Grad “financirati ono što je ministrica prekrižila jer svjetonazorski ona vodi Ministarstvo, a on svjetonazorski vodi ovaj grad”.

“I izborni predmeti trebaju biti sastavni dio udžbenika koje treba platiti Ministarstvo, a ne Grad Zagreb. Zato će Klub Stranke rada i solidarnosti tražiti od svih klubova podršku da dobije ono što je sabor zaključio i na čemu je Stranka rada i solidarnosti inzistirala – besplatne udžbenike u svim popratnim izbornim predmetima ili ćemo tražiti smjenu ministrice”.

Bandićev saborski Klub zastupnika zatražio je u petak od ministrice Divjak da povuče dopis upućen osnovnim školama o nabavi udžbenika obveznih predmeta za iduću školsku godinu, odnosno da uputi novi ili podnese ostavku.

Ako se to ne dogodi, Klub će pokrenuti postupak ministričine smjene, najavio je član Kluba i potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda, nezadovoljan planom Ministarstva obrazovanja da među udžbenicima koje će platiti država ne budu i udžbenici za vjeronauk jer se, kako tumači, radi o izbornom, a ne obveznom predmetu.

Varda je objasnio kako se Klub na taj korak odlučio potaknut uvidom u prepisku između ministarstava financija i znanosti i obrazovanja o nabavi osnovnoškolskih udžbenika.

-TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU? POPIS STRATIŠTA KOJA SU POČINILI PARTIZANI U GRADU ZAGREBU NAKON 1945. Ili 8.5. 1945. KAD SU PARTIZANI UŠLI U GRAD NA ČELU SA SRPSKIM DIVIZIJAMA…

Naveo je kako je Ministarstvo financija dopisom dalo prethodnu suglasnost Ministarstvu znanosti i obrazovanja da pokrene postupak nabave udžbenika za učenike osnovnih škola, obvezavši se za to osigurati 122 milijuna kuna, ne radeći pritom razliku između udžbenika za obvezne i izborne predmete.

U dopisu koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo školama navodi se da se suglasnost Ministarstva financija odnosi samo na nabavu udžbenika obveznih predmeta, što je “krajnja manipulacija”, poručio je Varda te dodao da ni Zakon o udžbenicima ne radi razliku između udžbenika kad je u pitanju njihova nabava iz sredstava Ministarstva, odnosno države, jer izborni predmet kad se učenik za njega opredijeli postaje obvezan.

Slijedom navedenoga, Bandićev saborski Klub zatražio je od ministrice Divjak da povuče svoj dopis osnovnim školama, uputi novi ili podnese ostavku.H

D.K.