Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Bandić: Povjerenstvo neka radi svoj posao, ja znam koje su moje ovlasti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je poručio neka Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa radi svoj posao, istaknuvši kako “zna koje su njegove ovlasti i da se sukladno tim ovlastima i ponaša”.

Novinare je zanimalo misli li gradonačelnik da je pogriješio što je prije nekoliko mjeseci zaposlio u ZET-u brata ministra državne imovine Gorana Marića, Svetimira Marića, zbog čega je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv gradonačelnika.

“Ne, ne to nema veze s mojom preporukom, ima veze sa kvalitetom čovjeka, ako je kvalitetan čovjek, on se zaposlio tamo gdje se zaposlio, a za sve ostalo se obratite direktorici ZET-a”, rekao je Bandić na otvaranju novog zagrebačkog luksuznog hotela ‘Le Premier’.

Dodao je da su svi kvalitetni ljudi u Gradu Zagrebu sukladno Zakonu i proceduri dobro došli.

“Ne znam što je Povjerenstvo odlučilo, ja ću samo provjeriti je li poštivana procedura i Zakon, ako je poštivana procedura i Zakon onda je sve Ok”, drži Bandić.

Upitan zašto smatra da je Svetimir Marić dobar za mjesto pomoćnika u ZET-u, novinarima je odgovorio kako to trebaju pitati direktoricu ZET-a.

Na tvrdnju novinara kako je upravo on inzistirao da mu se da posao Bandić je rekao da on ne inzistira. “Ja sam postavio Upravu Holdinga, Uprava Holdinga imenuje direktore, a direktori biraju suradnike”, kazao je.

Novinare je nadalje zanimalo i je li pošteno da bude na njegovu preporuku jer možda postoje bolji, kvalitetniji kandidati za to mjesto, a Svetimira Marića je prema novinarima preporučio gradonačelnik. “Ona odlučuje”, rekao je. “To nema veze sa mojom preporukom, ima veze sa kvalitetom čovjeka, ako je kvalitetan čovjek, on se zaposlio tamo gdje se zaposlio, a za sve ostalo se obratite direktorici ZET-a”, rekao je gradonačelnik.

Poručio je Povjerenstvu da radi svoj posao, a a da će on raditi svoj. “Znam koje su moje ovlasti i sukladno tim ovlastima se i ponašam, Povjerenstvo neće voditi kadrovsku politiku Grada dok sam ja gradonačelnik, kada ja ne budem gradonačelnik, onda će Povjerenstvo to raditi, Ok?”, poručio je Bandić.

Na pitanje pokaže li se da je u sukobu interesa hoće li razgovarati da se Svetimir Marić povuče sa tog mjesta, Bandić je rekao da on nije Svetimira Marića zapošljavao, niti će ga povlačiti. “Ali vam odmah mogu tvrditi da je poštivana procedura i Zakon”, kaže.

Rekao je i da o Svetimiru Mariću nikada nije razgovarao sa Goranom Marićem, niti je osobno razgovarao sa Svetimirem Marićem, iako ga poznaje još od prije 40 godina kada su igrali na Savi nogomet. “Pa zar ne bih smio nikoga niti poznavati, pa hajte molim Vas”, branio se Bandić.Autor Hina

G.S.

Najnovije

Bomba iz NATO-a, Stoltenberg uputio apel, mijenjaju se pravila igre: Došlo je vrijeme, Ukrajinci gađajte ciljeve u Rusiji!

Foto:Platforma X   Stoltenberg je to rekao u intervjuu Economistu, nakon što se već dulje vrijeme raspravlja o tome, a Velika Britanija prije mjesec dana Kijevu...

Kažu da je on stvorio Tuđmana, a ne obrnuto: Poruka velikog domoljuba prije nego što je umro

Gojko Šušak u hrvatskoj će povijesti zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih domoljuba, ratni ministar obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998....

Njegova su se proročanstva ostvarila: Gaddafi je odavno raskrinkao uvrnute vrijednosti Zapada i UN-a

Foto:Wikipedia   Libijski vladar Muammar al-Gaddafi Europi je predvidio upravo ono što se odavno dogodilo. Gaddafi je davno predvidio val useljavanja iz Afrike i sveti rat na...

Vučić uvređen i iznenađen!

Foto:N1   Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je izglasavanje rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije...

Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!

Foto:Katolički tjednik   Većina (srednje)europskih država ima muzeje posvećene žrtvama komunističkih zločina. Pa, ipak, kada je Stjepan Bartulica promovirao ideju o osnivanju takvog muzeja u Hrvatskoj,...