BILIĆ preuzima reprezentaciju BiH? Faruk Hadžibegić najuren nakon poraza od Luxembourga na domaćem terenu

Izbornik BiH Faruk Hadžibegić brzo i nenadano je okončao svoj drugi mandat na klupi reprezentacije susjedne države. Još ju je 1999. vodio samo sedam mjeseci, a ovoga puta je smijenjen nakon svega četiri utakmice, od koje je zadnje tri u nizu izgubio, bez postignutog pogotka. Kobna je bila ona zadnja, kad je u Zenici poražen od pretežno amaterske reprezentacije Luxembourga, koja je usto igrala bez nekolicine najboljih igrača.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, slobodan je od kada je u ožujku napusti Watford. Njegov je staž na reprezentacijskoj klupi bitno dulji od Hadžibegićevoga. A reprezentaciju Hrvatske vodio je od 2006. do 2012. godine kroz 65 utakmica. Osim toga bio je na klupi Beijing Guoana, WBA, Al-Ittihada, West Hama, Bešiktaša, Lokomotiv Moskve, Hajduka te hrvatske U-21 reprezentacije.

Drugi kandidati za klupu reprezentacije BiH objavljeni su u tamošnjim medijima, a na popisu su imena poput Mladena Krstajića, Mersada Selimbegovića, Meha Kodra i Miroslava Đukića. Smijenjeni Hadžibegić o kraju svog mandata obaviješten je na sastanku članova Izvršnog odbora NS BiH.

Usprkos svojem bogatom igračkom iskustvu u Sarajevu, Betisu, Sochauxu i jugoslavenskoj reprezentaciji, kao trener je imao nešto manje sreće. Prošao je klupe Sochauxa, Dijona, Troyesa, Bastije, Valenciennesa, Betisa, Gaziantepspora, Diyarbakirspora i Denizlispora.