Biskupijski ordinarijat u Sisku: Gradonačelnica netočno i bez argumentacije okrivila Crkvu

Kako spomenuta dužnosnica ne može ni spomenuti riječ 'križ' koji je u Brezovici postavilo Povjerenstvo za označavanje stratišta Sisačko-moslavačke...

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL-Kako spomenuta dužnosnica ne može ni spomenuti riječ 'križ' koji je u Brezovici postavilo Povjerenstvo za označavanje stratišta Sisačko-moslavačke

“Ona je netočno, bez ikakve argumentacije, za ‘aveti prošlosti’, koje se tobože bude, okrivila ‘Crkvu i HDZ’. Kako spomenuta dužnosnica ne može ni spomenuti riječ ‘križ’ koji je u Brezovici postavilo Povjerenstvo za označavanje stratišta Sisačko-moslavačke, a posvetio sisački biskup, ona je rekla da je ‘taj kamen’ financirala Crkva, što nije istina”, istaknuo je Biskupijski ordinarijat navevši da priopćenje objavljuje povodom izrečenih neistina sisačke gradonačelnice koja je, kako su prenijeli mediji, prozvala jučer u govoru na skupu u Brezovici Crkvu (katoličku).

Biskupijski ordinarijat u Sisku priopćio je da je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici “netočno, bez ikakve argumentacije, za ‘aveti prošlosti’, koje se tobože bude, okrivila ‘Crkvu i HDZ’“ te istaknuo da je Sisačko-moslavačka županija financirala postavljanje „bijelih križeva“ na mjestima masovnih grobnica, u koje su bačena tijela ubijenih Hrvata poslije 2. svjetskog rata.

“Sisačko-moslavačka županija financirala je postavljanje ‘bijelih križeva“ na mjestima masovnih grobnica, u koje su bačena tijela ubijenih Hrvata poslije Drugog svjetskog rata, a čije je postavljanje pokrenula Udruga hrvatskih domobrana, a biskup je bio na blagoslovu i molitvi za mrtve”, stoji u priopćenju.

G.S.

Comments are closed.