Blade Runner 2049

Jedno od pitanja koja su godinama mučila prave ljubitelje filma ‘Istrebljivač’, odnosno ‘Blade Runner’, jest pitanje je li Deckard, glavni lik filma, u stvari replikant. Dobivanjem odgovora na to pitanje mnoga daljnja pitanja bi postala riješena, a najnoviji, drugi po redu foršpan za nadolazeći nastavak o sumornom svijetu budućnosti nam je napokon dao i naslutiti odgovor na njih.

Radnja filma je donekle već razotkrivena, no ipak nam se čini da je mnogo više tu nego što je rečeno. Nakon što je na kraju prvog filma nestao Rick Deckard (Harrison Ford), jednom najbolji istrebljivač, novi istrebljivač K (Ryan Gosling) tijekom svoje istrage pronalazi sakriveni misterij koji može uništiti društvo u godini 2049..

U filmu, uz Harrisona Forda i Ryana Goslinga u glavnim ulogama, glume i Robin Wright, Barkhad Abdi, Dave Bautista, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Lennie James, Mackenzie Davis i Jared Leto. Redatelj je Denis Villeneuve, koji nam je prošle godine donio nevjerojatan ‘Dolazak’, a do sada se krasi podosta impresivnom karijerom (‘Zatočene’, ‘Sicario’, ‘Naša majka’) , tako da očekujemo odličan, a i vrlo lijep film.

‘Blade Runner 2049’ u kina stiže 06. listopada.