Boysima Grčka odbija pružiti medicinsku njegu, konzulat tek danas reagirao: POGLEDAJTE ŠTO JAVLJAJU IZ ATENE

U ovom trenutku se u grčkom pritvoru nalazi preko 90 navijača iz Hrvatske koji čekaju sudski postupak, a detalji koji cure u javnost su jezivi. izbodeno čak sedam navijača Dinama pri čemu je jedan od njih posebno loše prošao. On ima sedam ubodnih rana na tijelu i slomljeni kralježak. Nalazi se u bolnici još od ponedjeljka kad su se navijači potukli, a otad ga i čuva grčka policija.
Što se tiče ubojstva navijača AEK-a u okršaju hrvatskih i grčkih huligana, prema navodima grčkih medija, lokalna policija privela je jednog grčkog državljanina, za kojeg se smatra da je glavni osumnjičenik. DNK osobe osumnjičene za ubojstvo odgovora onome koji je policija našla na žrtvi. Navodi se da je privedena osoba poznati navijač Panathinaikosa, koji već ima povijest iza rešetaka, a zadnjih šest mjeseci služi uvjetnu kaznu na slobodi.

Prema portalu lawandorder.gr, navedena osoba je uhićena, ali za sada su sve informacije neslužbene.

Odvjetnik Davorin Karačić, i sam član BBB, objavio je konverzaciju s uhićenima u Grčkoj. Prema njima, ozlijeđenim Boysima nije pružena medicinska pomoć nego su zadržani u pritvoru, neki noževima. Konzulat se sve do danas nije oglasio. Tek tijekom dana je konzul obišao uhićene.

Inače, AEK-ovi navijači su se istu večer pohvalili na društvenim mrežama, netom nakon tučnjave i u trenutku kada informacija o mrtvom navijaču nije bila službena. Objavili su fotografije spomenutog navijača uz poruku “Dobrodošli u pakao, dobrodošli u Atenu”.

Pritvoreni hrvatski državljani u Grčkoj nemaju primjedbi na grčke policajce niti na veleposlanstvo i konzularnu potporu, ali imaju ozbiljnih primjedbi na trajanje postupka i na uvjete zadržavanja u pritvoru i o tome ćemo kao diplomacija razgovarati s grčkim vlastima, rekao je hrvatski veleposlanik u Ateni Aleksandar Sunko nakon što je posjetio pritvorene.

Ima ozlijeđenih i među pritvorenicima, potvrdio je neslužbene vijesti. Inače, svi koji su bili u bolnici, pušteni su i vraćeni u pritvor.

– Neki su dobili liječničku skrb, neki su je dobili sa zakašnjenjem, a neki još čekaju da im se administriraju odgovarajući lijekovi i na tome ćemo poraditi – istaknuo je. Ne ulazi u medicinsku prirodu ozljeda, ali kaže da njihove ozljede nisu opasne po život.

– Svi su dobili liječničku pomoć, a još će se razgovarati o tome je li ona bila pružena na vrijeme. Čuo sam primjedbe o nepružanju pomoći na vrijeme, ali nemam neposrednog uvida. Intervenirat ćemo kod grčkih vlasti, sudskih i medicinskih da vidimo kakvo je stvarno stanje stvari – dodao je Sunko.

Grčka je zemlja članica EU, kao i Hrvatska, i očekujemo da se temeljni pravni postupci poštuju, a osnovni je da su svi nedužni dok se ne dokaže suprotno – dodao je.