Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Branitelj poručio Možemo: Ne zovite Banovinu Banijom, Banija nas je ubijala

Foto:Screenshot

 

Branitelj Ivo Vranić ”upropastio” je predstavljanje Možemo u Petrinji , a neke od njihovih predstavnika toliko je uzrujao da su ga vrijeđali i psovali nazivajući ga ustašom.

Vranić se pojavio na okupljanju Možemo na čelu sa Sandrom Benčić i pitao ih što oni rade ondje. Predstavnici Možemo pokušali su ga ušutkati, neki su ga vrijeđali a na njihovo spominjanje HDZ-a uporno je ponavljao kako on nema veze s HDZ-om, prenosi Narod.hr.

“Gospođu Sandru ću ispraviti, ovo nije Banija, ovo je Banovina”, rekao je.

Što Možemo može ponuditi Banovini?

“Moje četvero djece je vani. Što vi nama možete ponuditi? Vi Zagreb ne možete voditi, divlje svinje vam hodaju oko kontejnera“, rekao je uzrujanim predstavnicima Možemo.

“Znate li gdje se vi nalazite? Znate li da je ova crkva 1990. bila u kamenju, jer su je četnici srušili?”, objasnio je, a onda se osvrnuo na Sandru Benčić.

“18 godina je studirala. Nek meni kaže kakav je to studij”, upitao je, dodavši: “Ovu sirotinju Banovine vi pravite budalama”.

Prišla mu je jedna mlada žena koju je opisao kao svoju rođakinju i izrazio žaljenje što se našla u tome društvu.

Vrijeđanje, psovke i nazivanje ustašom i HDZ-ovcem

Nakon toga mu je pristupila žena koja je uzrujano vikala kako je Petrinja njezin grad, “rođena u Sisku, u Taborištu sam završila, ustaško leglo. Sunce vam j… ustaško“, vikala je.

Branitelj ju je mirno upitao kako ju nije sram reći da je to ustaško leglo, “pa mi smo Hrvati!” Nato ga je ona nastavila vrijeđati i psovati.

Sandra Benčić se opravdavala da ona nije članica Možemo.

Nakon toga je Benčić prišla branitelju i pokušala mu nešto objasniti, a on joj je odgovorio: “Ja sam svoju školu redovito završio, otišao kao dragovoljac Domovinskog rata, nastradao”.

Benčić mu je također spomenula HDZ, na što je odgovorio: “Koji HDZ-ovci, šta vi meni HDZ-ovci?”

Spomenuo je usput kako je SPD prodao željezaru u Sisku, dodavši kako je on radnik željezare.

‘Ježim se na riječ Banija, ovo je Banovina, Banija je mene i mnoge druge pobila’

“Vi ste Ne možemo stranka. Ne možete ovoj Hrvatskoj ponuditi ništa, mi ćemo se sami izboriti”, rekao joj je, a ona ga je ponovno optužila da je HDZ-ovac, riječima kako ona i njezini kolege ne upadaju u riječ “vašima”.

“Nemojte ovdje govoriti da je Banija, ja se ježim, na to Banija. Banija je mene i mnoge druge pobila”, odgovorio joj je mirno.

Upitala ga je: “Hoćete li da sjednemo i razgovaramo?” “Ma o čemu?”, odgovorio joj je, “nemam ja što s vama pričati”.

‘Ne želite dobro Banovini, dolazite se ovdje slikati’

“Vi ne želite Banovini dobro. Ni vi ni jedna politička stranka, vi dolazite ovdje se slikati i skupljat političke bodove, ništa drugo”, dodao je.

Benčić ga je ponovno pokušala isprovocirati pitanjem: “Je li to radite i kad Plenković dođe?”

Odgovorio joj je da tako govori svima. “Rekao sam i Milanoviću, on vam je pobjegao iz Vrapča, taj da vodi državu? On je meni skinuo mirovinu, skinuo mi invalidninu. Pljuje po ustavu, je li to vi podržavate? Za taj ustav smo mi krvarili. Tko je on?”

Naglasio da ne predstavlja ni jednu stranku, podsjetio je da je dragovoljac od početka

Ponovio je da ne reklamira ni jednu stranku. Obratio se i okupljenim novinarima rekavši: “Nemojte to molim vas nazivat incidentom, ovo nije incident, ja svakom političaru govorim isto, koji god dođe”.

Dodao je da je dragovoljac Domovinskog rata od 16.10 1990., do kraja. “U Sunji. Sva banovinska ratišta sam prošao. I mnogi moji prijatelji, umirali su moji izvidnici na rukama. Za koga smo se mi borili? Da nam dolaze pojedine stranke da prave budale od ovog naroda? Mi smo svi budalaši?”, rekao je.

“Vi dozvolite da vam vodi jedna osoba stranku, 18 godina studirala. Ne može svoj obrt voditi, s nijednim zaposlenim. Kad sam god tražio za posao, za školu djeci, nitko se nije obazirao”, zaključio je.

Najnovije

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....

Plenković ima priliku postati novi Tuđman

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Kada je u izbornu srijedu popodne javljeno da je izlaznost na izborima skoro 30 posto veća nego prije četiri godine,...

Ivana Petrović: Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske

Analitičarka Nove TV i urednica redakcije vanjske politike Ivana Petrović komentirala je situaciju u kojoj se našao predsjednik Zoran Milanović nakon odluke Ustavnog suda...