Hrvatski branitelji M.P.Thompsonu dodijelili “Veliku zlatnu plaketu” : primio sam mnoge nagrade ,ova mi je najdraža…(FOTO)

Anja Šovagović - Despot krasnoslovila je stihove Marka Perkovića Thompsona koji su Anjinim pristupom i vrhunskom izvedbom dobili posebnu dimenziju na koje svi nazočni nisu mogli ostati ravnodušni te su je prekidali čestim pljeskom...

Svečana dodjela

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na čelu sa predsjednikom i inicijatorom dodjele ove nagrade Mladenom Pavkovićem, u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u petak je u prepunom  Domu HVIDR-e Grada Zagreba svečano uručila  priznanje – „Veliku Zlatnu plaketu“ – Hrvatskom glazbeniku Marku Perkoviću Thompsonu.

Uz intoniranje hrvatske himne i odavanja dužne pošte minutom ponosne tišine svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, započelo je svečano uručenje Plakete.

Ovaj popularni hrvatski glazbeni umjetnik nije mogao sakriti svoje emocije i radost, tim prije što je ovo iznimno priznanje primio od onih koji su stvarali hrvatsku državu, od hrvatskih branitelja.

Obraćanje Marka Perkovića Thompsona-FOTO/EKB/Braniteljski portal/

„Dosad sam dobio brojne nagrade i priznanja, ali ovo mi je sigurno jedno od najdražih. Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno „hvala“. To se ne zaboravlja“ – kazao je Thompson.

M.P.Thompson-Čast mi je što su branitelji prepoznali moj cjelokupni rad i rekli mi jednostavno „hvala“.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije nazočio ovom svečarskom događaju, ali je u svom pismu poručio da je to „veliko priznanje svakom pojedincu i udrugama koji svojim radom i djelovanjem šire vrijednosti Domovinskog rata“ te da „domoljubni duh gospodina Perkovića i njegov angažman na promicanju vrijednosti pravednog i osloboditeljskog Domovinskog rata uvijek su snažna potpora i hvale-vrijedan primjer domoljublja i snage hrvatskog zajedništva“.

Svečanosti je među ostalima bio nazočan i Ante Deur kao izaslanik Predsjednice Republike, ali i brojni drugi gosti i prijatelji iz zemlje i inozemstva.

Anja Šovagović – Despot krasnoslovila je stihove Marka Perkovića Thompsona koji su Anjinim pristupom i vrhunskom izvedbom dobili posebnu dimenziju na koje svi nazočni nisu mogli ostati ravnodušni te su je prekidali čestim pljeskom.

FotoEKB/Braniteljski portal

O značenju ove nagrade i Thompsonovu radu govorili su i Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja „Zagrebački velesajam“ i Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba te publicist Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić, koji je naglasio da ova nagrada nije uobičajena nagrada.

– „Ona je naša molba da ovaj vrhunski hrvatski glazbeni umjetnik nastavi svoju borbu protiv Srpske Hrvatske, a koliko ga poznajemo i znamo u to ne treba ni sumnjati“ – istaknuo je Pećarić.

T.Horvat/Braniteljski portal