Branitelji o HAVC-u : HAVC financira razaranje DOMOVINE , promovirajući “kulturu smrti od Blajburga do današnjih dana”…

Prvotni naslov filma bio je „Moj privatni ratni zločinac“, a primjenom priče i vremena radnje promijenio je i naslov u „Atmosfera“. Film se trenutno snima na lokacijama u Zagrebu i na otoku Krku...

Titovi partizani-ilustracija-foto-arhiva

Kako izvještava Nacional, u tijeku je snimanje igranog filma o gay partizanima, za čiju produkciju je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) izdvojio 3,7 milijuna kuna.

Film čija je producentica Anita Juka, a redateljica Ivona Juka, još je u ožujku 2017. godine od HAVC-a dobio 3,7 milijuna kuna, a prvotna ideja je bila da film bude o gay braniteljima iz Domovinskog rata, no s vremenom se radnja promijenila i smještena je u Drugi svjetski rat.

Prvotni naslov filma bio je „Moj privatni ratni zločinac“, a primjenom priče i vremena radnje promijenio je i naslov u „Atmosfera“. Film se trenutno snima na lokacijama u Zagrebu i na otoku Krku.

Kako navode pojedini mediji, navodno se radnja filma vrti oko nekolicine partizana, čije homoseksualne sklonosti “netko nakon rata pokušava iskoristiti u političkom obračunu protiv njih”.

-(VIDEO) Hasanbegović: ‘HAVC je postao istoznačnica za koruptivno-klijentelističku hobotnicu’…

HAVC je inače skraćenica za Hrvatski audiovizualni centar u kojemu su se događale razne afere s novcem u milijunskim iznosima, koje su završavale na hrvatskim sudovima.

Za braniteljski uredio Vlado Kolak

VEZANE VIJESTI

REAKCIJA BRANITELJA: ‘Opet komedija ismijavanja iz kuhinje HAVC-a na naš račun? Evo zašto premijera baš na TAJ datum?’