BRANITELJI SE OSJEĆAJU ‘IZDANO’: ‘Tražimo ostavke ‘velikih vođa’ koji nemaju ništa protiv dolaska Vučića’

Iako je Aleksandar Vučić nakon rata izašao kao gubitnik, u poraću niže uspjehe i pobjede. Ovaj radikalni srpski političar koji je svoje političke temelje udario na okrvavljenom hrvatskom tlu, od običnog predsjednika stranke, preko premijerskog stolca došao je i do onog predsjedničkog. Uspješnim izbjegavanjem odgovornosti za zbivanja tijekom Domovinskog rata i okretanjem vode na svoj mlin, Vučić je ovih dana pokazao vrhunac svoje političke spretnosti – svojim dolaskom je, ionako podijeljen hrvatski narod, zavadio do krvi, a posebno onaj braniteljski.

I dok dio hrvatskih branitelja energično ispisuje transparente za prosvjed proziv Vučićevog dolaska i usput dogovara detalje, drugi dio se od svega ograđuje, podupire odluku hrvatske predsjednice i sasvim sigurno – na prosvjed neće doći.

“Nakon što nas je Predsjednica izvijestila o temama razgovorima s predsjednikom Srbije, o njenim plemenitim nakanama otvaranja dijaloga i pokušaj da se utvrdi gdje su nestale osobe iz Domovinskog rata, a i to ne samo u Hrvata, nego i Bošnjaka, Srba, Albanaca i drugih, podržali smo nastojanja predsjednice u tom smjeru”, kazao je Josip Klemm.

Zanimljivo je da upravo vođe prosvjeda koje su u šatoru 500 dana boravile pred Ministarstvom branitelja, ovog puta nisu zainteresirane za prosvjed na koji će se, kako se čini, mnogi ipak odazvati. Josip Klemm i Đuro Glogoški, po tko zna koji put, odaju počast “režimu” za koji su se izborili u Savskoj, no ovog puta, reakcije na njihovu poslušnost – više su nego žestoke:

“Najteže se boriti protiv neprijatelja u vlastitim redovima. Sramotno je sjetiti se samo kako su “vrli” predsjednici “krovnih” braniteljskih udruga prije samo dvije godine tražili od Predsjednice ovakav sastanak sa Vučićem, koji u svom vlastohleplju, častohleplju i materijalističkim interesnim pobudama bivaju sluge četničkoj politici i samim počelima Memoramduma Sanu 1 i 2 baš, kao i sama Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s ovim pozivom”, kaže Mario Maks Slaviček, jedan od branitelja koji će se pojaviti na  prosvjedu i dodaje:

“Čitam kako su “velike vođe” “krovnih” braniteljskih udruga bili prezauzeti za komentar ili ga nisu imali iako su osobno dali potporu predsjedničinoj odluci na Pantovčaku. No, kako ja nemam amneziju i dokumentiram, snimam i pamtim, sjećam se da su navodne vođe prije čak dvije godine tražile sastanak s Vučićem. Pa se ja sad pitam, trebaju li dati ostavke na svoja predsjednička mjesta u Udrugama?”, javno pita Slaviček kojeg u razmišljanju zdušno podupire umirovljeni general Željko Sačić, piše Snježana Vučković za dnevno.hr

Comments are closed.