Subota, 13. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

BRANITELJI: Sramni bilten Milorada Pupovca baš kao i srpski bilten „Novosti“, financira Republika Hrvatska!

Srpsko narodno vijeće (SNV) predvođeno notornim Miloradom Pupovcem, Sašom Miloševićem (urednikom) i Tihomirom Ponošom (autorom)  i ove je godine objavilo publikaciju, zapravo „Bilten historijskog revizionizma, govora mržnje i nasilja prema pripadnicima srpske etničke zajednice“ za 2020. godinu…

Najgore je od svega što tu „biltensku kašu“, baš kao i srpski bilten „Novosti“, financira Republika Hrvatska!

Možete li zamisliti da u Beogradu srpska Vlada financira bilten Hrvata koji najgore govore o Srbima, i koji ih optužuju za napade, mržnju, uništavanja i tome slično?

Ili da sad svaka etnička zajednica u hrvatskoj državi (poglavito Romi!) krenu za „genijalnom idejom“ velikana Udruge zvane Srpsko narodno vijeće i da svake godine crno na bijelo popišu sve nedaće koje tijekom godine doživljavaju?

Nu, još veći i bolji bilten svake bi godine mogli objaviti i hrvatski branitelji i stradalnici hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, jer što većina njih doživljava i to 30. godina nakon početka srpske agresije, više ni pas s maslom ne bi pojeo!

Pregledavajući ovaj kontraverzni i „šovinistički“ Pupovčev bilten, (oko 80 stranica!), pun kleveta, mržnje i ne dokazanih činjenica, prije svega prema Hrvatima i našoj državi,  to nas je uz ostalo podsjetilo i na „zaključke Centralnog komiteta“!

Da ima mogućnosti, šef SNV-a, udruge koja je nastala na temeljima srbijanskih ratnih zločinaca, posve sigurno bi zatvarao i gazio ljude (Hrvate), kao što je to bilo u vrijeme komunizma s onima koji se nisu slagali s „Titom i partijom“.

Naime, prema ovom jadnom i žalosnom biltenu, Srbi su u Hrvatskoj „najugroženija skupina“ i to od „ustaša“, „fašista“, „terorista“ i sličnih, koji su prema Pupovcu, inače, „najvećem zlom hrvatske politike“, ogromna „prijetnja“ malom i „nezaštićenom“ srpskom narodu, protiv kojeg, zamislite, „u svakom gradu ili mjestu“ pišu grafite po zgradama, uništavaju nasade stabala (kao) nekoj srpskoj umirovljenici, ili na Thompsonovim koncertima i dalje viču „Za dom spremni“ u pjesmi „Bojna Čavoglave“, za koju je i sud ustvrdio da u njoj nema ništa sporno!

Taj bilten, nažalost, poziva na mržnju i osvetu, to je srpski (mali) „Memorandum 2“!

U njemu nema ni riječi, poglavito o stradanju Hrvata (od srpskog agresora) ili pak, blago rečeno, kontinuiranog neprimjerenog izlijeva mržnje (baš od strane Pupovca i sličnih) prema većinskom narodu, kojeg je u vrijeme Domovinskoga rata, uz potporu zločinačke JNA, baš ta mala skupina Srba željela protjerati i uništiti.

Pupovac u ovom sramnom biltenu Hrvate ponovno okrivljuje i za Jasenovac, ali ne i Srbe za Vukovar, Škabrnju, Pakrac, Lipik, Voćin, Saborsko, Kusonje, Šibenik, Zadar, Osijek, Knin…. i 150 masovnih grobnica koje su ostavili iza sebe.

Za „elitu“ iz SNV-a bili smo krivi i što smo se branili i obranili u Domovinskome ratu, kojeg  oni nazivaju „građanskim“ (!), a sada smo i dalje „ustaše“ i „teroristi“ jer „plašimo“ jednu „nezaštićenu“ manjinu neumjesnim grafitima po zgradama i tsl.

Pupovac u svojoj „veličini“ još uvijek ne vidi da se je  svojom nesposobnošću  zamjerio ne samo Hrvatima već i velikoj većini pravoslavaca koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu.

Kao „odgovor“ na ovaj bilten, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) objavit će publikaciju „Tako je govorio Milorad Pupovac“, pa kom opanci kom obojci!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Svi smo mi klečavci – samo su neki 2 u 1 kmečavci i klečavci

General Željko Glasnović na svom facebook profilu prenio je objavu Anite Plazibat koju prenosimo u cijelosti: "Svi smo mi klečavci - samo su neki 2...

Program Rodnih studija vraćen na dodatno usklađivanje

Tema osnivanja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu - dobila je svoj nastavak. Prema tumačenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih riječ je o novom studiju...

Thompson će 8. kolovoza održati prvi samostalni koncert nakon dvije godine

Foto:Facebook   Stigla je važna vijest za sve obožavatelje Marka Perkovića Thompsona. Nakon pune dvije godine održat će samostalni koncert na stadionu Gospin dolac u Imotskom....

Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob DP-a i ljevice

Foto:HRT/Screenshot   Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob između DP-a i ljevice oko pitanja roda. Jesu li ugrožena prava molitelja na trgovima ili pak oni...

Split nazvao vrtić po partizanki koju su ubili Nijemci, DP-ovci šokirani

Foto:Facebook   Grad  Split odlučio je promijeniti ime vrtića na Marjanu. Dosadašnje ime Tamarin odlazi u povijest, a djeca će od jeseni pohađati Dječji vrtić Palmina,...