BRANITELJU PRAVOSLAVCU ‘PREKIPILO’: ‘Ne kazne li Pupovca, tužit ću predsjednicu, predsjednika Sabora, predsjednika Vlade’

“Mogu i želim razumjeti da imate puno posla, da želite činiti dobro za sve nas, ali ovo je kap koja je prelila čašu”, obratio se Mišić državnom vrhu. Vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić, sve je zvučnije ime zbog svog humanitarnog, ali i političkog angažmana. Poznat je, također, kao osoba bez dlake na jeziku a to je pokazao najnovijim postom kojim je iskazao nezadovoljstvo državnim vrhom i to zbog njihove – nedjelotvornosti i nereakcije

“Nekoliko dana promišljanja, čitanja, traženja odgovora
Ne żelim, ne mogu, neću šutjeti.
Pa Vas ovako sve redom pitam…
Predsjednice, predsjedniče Sabora, predsjedniče Vlade Republike Hrvatske…
Što ste i što kanite učiniti povodom slučaja “Obrovac” i mnogih drugih slučajeva vezanih za izbore u Hrvatskoj, na bilo kojoj razini?
Ili ću kao i do sada dobiti odgovor da činite sve?
Ne, Vi poštovani, ne činite ništa! Da činite Milorad Pupovac i SDSS bili bi prošlost.
zakonom zabranjeni, ne zato što su Srbi nego zbog, blago rečeno, nečasnih radnji koje bi, da smo uređena država, bili izbrisani s političke scene Hrvatske.
Mogu i želim razumjeti da imate puno posla, da želite činiti dobro za sve nas, ali ovo je kap koja je prelila čašu.
Ukoliko ne učinite pravne korake bit ću prisiljen obratiti se Ustavnom sudu RH, da zaštiti kako moja, tako i prava svih državljana RH. Plaćati glas za izbore je kazneno djelo, neću se libiti podnijeti tužbu protiv svih Vas.
Stoga Vas molim da poduzmete sve pravne radnje i na osnovu činjenica zabranite političko djelovanje gore navedenih SDSS- a, MILORADA PUPOVCA i svih drugih aktera ove dugogodišnje prijevare izbornih pravila RH.
Sedam dana je pristojan rok za odgovor, ako ne, ovoga puta ću podnijeti kaznene prijave protiv svih jer ne štitite interese RH i njenih građana što Vam je zadaća. Ovim putem pozivam sve hrvatske odvjetnike da mi pomognu u ovoj pravnoj bitci…”, poručio je Peđa putem društvene mreže.

Predrag Mišić Peđa, vukovarski branitelj, bivši zatočenik srbijanskih logora i predsjednik Odbora za branitelje Hrvatske konzervativne stranke Vukovar, teško je podnio oštećenje spomenika hrvatskog heroja Velimira Đereka ”Sokola”, a zbog nikakve reakcije srpskih političara u Hrvatskoj osjetio se dužnim osobno ispričati.

Gdje ste sad vi koji provodite velikosrpsku politiku? Milakoviću, Drakuliću… Nisam čuo niti riječi o ovom! Niste se čak niti ogradili od ovog zločina, a nije to učinio ni Vlahović od kojeg to očekujem. Znači li to da čekate pisane upute Milorada ili vam se to čini u redu? Ubijati već ubijenog veći je zločin nego samo ubiti. Provođenjem velikosrpske politike ili Erdutskog sporazuma (značenje isto) od vrtića, osnovne škole, posijano je sjeme novog zla. Da li razbijanjem obilježja poginulom hrvatskom branitelju prizivate zle duhove iz prošlosti ili se bojite sjene hrvatskih branitelja pa pod okriljem noći razbijate spomen na njih? Ovaj sramotni i divljački čin neće proći nekažnjeno. Iskreno sramim se što sam pripadnik srpske nacionalne manjine, koliko god pokušavao pokazati da nas ima koji ovu zemlju doživljavamo kao svoju jedinu domovinu. Uvijek nas divljaci vrate godinama u nazad. Naravno, neću stati. Stoga najoštrije osuđujem ovo divljaštvo a od nadležnih očekujem da čim prije pronađu počinitelja te ga najstrožije kazne. Miloradu Pupovcu da prekine sa svojom velikosrpskom politikom. Obitelji Hrvatskog Viteza Velimira Đereka osobna isprika, iako znam da za ovakav zločin nema isprike”, kazao je Predrag Mišić.