Bravo!! Nadmoć Hrvatica nad Njemicama bila je vidljiva od samog početka utakmice…Auf Wiedersehen!

Hrvatska je ovom pobjedom napravila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva, što će izboriti po četiri najbolje reprezentacije iz svake od dviju skupina...

foto-facebook

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu svladavši u dvoboju 2. kola skupine A izabranu vrstu Njemačke sa 15-8 (5-2, 4-1, 3-4, 3-1).

Hrvatsku je do pobjede predvodila Emmi Miljković sa šest pogodaka, triput je mrežu pogađala Domina Butić, a dvaput Matea Skelin. Alexandra Ratković je imala sedam obrana.

foto-facebook

Hrvatska je ovom pobjedom napravila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva, što će izboriti po četiri najbolje reprezentacije iz svake od dviju skupina.

Nakon nepotpunog 2. kola vodeća Grčka ima šest bodova. Sa po tri boda slijede Nizozemska, Njemačka i Hrvatska, a bez bodova su Mađarska i Rumunjska.

U utorak, 30. kolovoza, hrvatske vaterpolistice čeka dvoboj protiv Rumunjki, a pobjeda donosi plasman u četvrtfinale, donosi HRT.

#Barakudice su napravile razliku od 2 gola već u prvoj četvrtini te ju čvrsto gradile do samog kraja…

foto-facebook

Konačnih 15:8 daleko je od najveće prednosti jer najveća je bila 8 golova plusa (11:3). Ovakva utakmica, pa onda rezultat, potvrda je samo onog što već neko vrijeme ističemo. Hrvatski ženski vaterpolo je napravio značajan iskorak. Naše djevojke su iz treće jakosne kategorije prešle u drugu. Da, “daleko smo još od elite”. Zasad, ali isto tako one koje bi Hrvatsku donedavno bez problema svladale (Njemačka baš), sada su ostavljene na samo minus 7. Glatko. Auf Wiedersehen!

Izbornik naših djevojaka Aljoša Kunac rekao je.

Aljioša Kunac-foto-screenshot

Cure su odradile sve što smo dogovorili i čestitam im na ovoj velikoj pobjedi.

VEZANE VIJESTI

EKSKLUZIVNO! Imamo najtraženiji životopis u državi: Najintrigantnija dama u Hrvatskoj krije se iza njega…Pogledajte što tu nedostaje…