Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

BRUTALAN ODGOVOR-Dr. sc. Zmijanović odgovorila Slavici: Kako Nella Slavica tumači navod da je njena Koncepcija ‘običan plagijat’ i da je nezakonito u njoj korišten službeni logotip JU NP Krka?

Iz reagiranja saznajemo nevjerojatne stvari!

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, koja je bila među kandidatima za ravnatelja NP Krka i po čijoj je tužbi Upravni sud u Splitu poništio imenovanje ravnateljice NP Krka, reagirala je na intervju s aktualnom ravnateljicom NP Krka Nellom Slavicom, objavljen 29. veljače 2020. u “Šibenskom listu” pod naslovom “Ne prestaju prijepori: Afera oko izbora ravnateljice NP-a Krka zasjenila je jednogodišnji rad diplomirane ekonomistice i rođene Šibenke“.

-(FOTO) IMAMO CIJELU PRAVOMOĆNU PRESUDU UPRAVNOD SUDA U SPLITU! Ministar Ćorić na osnovu njegovog dojma ponovno imenovao Nellu Slavicu za ravnateljicu NP Krka..

Reagiranje dr.sc. Ljiljana Zmijanović donosimo u cijelosti:

„Gotovo svakodnevno u javnom diskursu svjedočimo objavama skandala, afera, mega afera…u NP Krka. Izostanak medijske pozornosti tim temama u ovom intervju samo dodatno pali maštu svakom dobronamjernom čitatelju javnog štiva.

Saznajemo da je Nella Slavica ‘žrtva kleveta’, ali nije tužila  jer je u rodbinskoj vezi s mojim suprugom. Štoviše, smatra da je pogriješila što nije u javnost izašla prije s tim obiteljskim podacima. Misli li to Nella Slavica da činjenica rodbinske veze i kumstva treba biti neki faktor, kontrolni mehanizam, u konkretnoj situaciji? Naprosto, nevjerojatno!

Pa ako joj je žao, dodat ću, moj suprug je bio i principal ravnateljičinog brata Antuna Maričića dok je ovaj stjecao uvjete za upis u odvjetničku komoru, ali bio je i branitelj u kaznenom postupku koji se vodio protiv njezinog oca Marka Maričića, vlasnika i direktora Veterinarske stanice u Šibeniku, gdje je zaposlenica u knjigovodstva bila upravo Nella Slavica.

Gorljivo ističe da je kćerka i supruga ‘dobrovoljca’! Vjerovat ću da se radi o lapsusu, jer se u slučaju hrvatskih branitelja radilo o dragovoljcima, dok su dobrovoljci bili istočnije.

Nadalje, saznajemo za dobre odnose sa suradnicima, za uspješne projekte, odlaganje otpada… no, u izostanku pravih gorućih pitanja koja gotovo godinu dana ne silaze s naslovnica, ne mogu se ne zapitati gdje su pitanja i odgovori na bitne teme, ili ćemo ponovo dobiti šturo priopćenje i odgovor „pred kamere ne želi“ i „ja se nisam sama birala“.

Hoćemo li dobiti odgovor na pitanje ima li lovački lobi kakve veze s imenovanjem ravnateljice NP i kakva je uloga Nediljka Dujića, o čemu su pisali novinari Slobodne Dalmacije, a kasnije tražili od Dujića da konačno odgovori na pitanje koje je sam inicirao „Tko to zapošljava ljubavnice?“ Jasno je da javnost ne zanimaju ljubavne intrige, već radna mjesta koja su nekima uskraćena i šteta koju nanosi takav uhljebnički karakter zapošljavanja.

– Dr.sc. Ljiljana Zmijanović prozvala ministra Tomislava Ćorića: Koncepcija rada i razvoja JU NP Krka, rada autorice Nelle Slavice, prepisana i plagirana. Zar ne bi valjalo da Ministar baš to obrazloži hrvatskoj javnosti…

Kako ravnateljica tumači navod da je njena Koncepcija ‘običan plagijat’ i da je nezakonito u njoj korišten službeni logotip JU NP Krka?

Kako tumači odluke i rješenja Državnog inspektorata i što može reći o izuzeću višeg državnog inspektora koje je osobno tražila?

Lijepo bi bilo dobiti odgovor na pitanje kako tumači incidente na području Kistanja gdje se nalazi lovište koncesionar kojeg je njezin brat, a na području kojeg su se naredali mnogi incidenti, uključujući i odstrel dva čistokrvna pastirska ovčara vrste kangal od strane lovca, člana lovačkog društva Sv. Hubert, kojega je Nella Slavica bila direktorica prije imenovanja ravnateljicom NP?

  • Kakvo je njeno očitovanje o ispustu na Skradinskom buku i tko je odgovoran za to onečišćenje fekalijama?
  • Hoćemo li i ovo ljeto usred sezone svjedočiti gomilama nerazvrstanog otpada u srcu temeljnog fenomena Skradinskog buka?

 – Hoćemo li i ovo ljeto svjedočiti potpuno uništenim hidro-etnografskim napravama na Skradinskom buku i Roškom slapu, kakav je to odnos prema kulturnoj baštini?

  • Nisu osporeni navodi da je atraktivan projekt visećeg mosta Nečven-Trošenj moj projekt, koji je bio i sastavni dio nominacije za dobivenu  međunarodnu nagradu.

Valjanim bi bilo znati i kako komentira zatvoreno opasno gradilište u Kistanjama, aferu koju su prvi otkrili upravo novinari Slobodne, a daljnji tijek zbivanja na ‘horor gradilištu s plinskim bocama i minama’ kako je nazvano, pratili i drugi mediji?

Kako se tumači trend zapošljavanja u NP Krka na neodređeno bez raspisivanja javnog natječaja?

Smatra li ispravnim ravnateljica to što joj je ministar Ćorić omogućio ostanak na rukovodećem mjestu u NP Krka i nakon ravnateljskog mandata, bez obveze raspisivanja javnog natječaja, dakle je  li i trajno zbrinuta?

Ima li istine u sve češćim navodima o mobbingu prema najbližim suradnicima i vodi li se s tim u svezi kakav postupak pred sudom?

Konačno, ad hominem nikada se nisam obratila ravnateljici NP Krka. Predmet mojega interesa je preispitivanje zakonitosti rješenja o imenovanju, legalno i legitimno pravo. Kao društvo ne bismo smjeli tolerirati prepisivanje i plagiranje jer to je etički i moralno pogrešno i kažnjivo. Stoga, provjera autentičnosti stručnog djela, u konkretnom  slučaju Koncepcije rada i razvoja autorice N.S. priložene u natječaju i ocjenjene najvišom ocjenom 10, također je predmet mojega interesa, legalno i legitimno. Imam li pravo recenzirajući koncepciju sumnjati i u autentičnost diplomskog rada, naravno da imam. Kakvo bi to društvo bilo kada bismo tolerirali nezakonitosti, krađu, a što je plagiranje, i to, zbog rođaka, kumova?

U konačnici, držim, da je ovaj intervju neuspjeli podsmjeh intelektu hrvatske javnosti i cijeloj ovoj ozbiljnoj temi, obično blato prizemnih percepcija rodbinskih i kumskih intriga,“ističe hrvatska braniteljica i znanstvenica dr.sci.Ljiljana Zmijanović u svom priopćenju, nad kojim bi se ministar Ćorić, i oni koji su doveli do ove jako loše situacije za ionako rezigniranu javnost ovim slučajem,…trebali dobro zamisliti, a u krajnjem bi u ovom, već sada “slučaju”… moglo biti mjesta i za temeljitije istražne radnje od strane relevantnih Hrvatskih institucija. Izostala je i reakcija predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je , doznajemo, rekao da je sa svim ovim upoznat.

Samo po sebi, nameće se pitanje; hoće li pravna država u ovom slučaju napokon reagirati onako kako to i priliči jednoj civiliziranoj EU članici, koja je ujedno i predsjedateljica Vijećem Europe?

Braniteljski portalVezane vijesti; 

EKSKLUZIVNO- NOVI SKANDAL oko imenovanja ravnateljice NP Krka: “RAT MINISTRA ĆORIĆA PROTIV PRAVNE DRŽAVE ZBOG NELLE SLAVICE”…

FOTO: “HOROR USRED KISTANJA”!?: UMJESTO RADNIH MJESTA  DOBILI OPASNO “NAPUŠTENO GRADILIŠTE”…Za Ravnateljicu NP Krka Nellu Slavicu gradilište EU projekta „Vrelo života“ je ‘zaštićeno!’…

Najnovije

Dalić: Nema mjesta pesimizmu, protiv Albanije ući kao favorit

Foto:HTV/HRT   Dan nakon teškog poraza od Španjolske izbornik Zlatko Dalić podijelio je svoje dojmove s medijima na konferenciji za novinare u hrvatskoj bazi u Neuruppinu,...

Ne prestaju antikatolički incidenti u BiH: Mlade osobe ometale misu u sarajevskoj katedrali, viknuli: ‘Bajram barećula’

Foto:Katolički tjednik   Danas je na jutarnjoj misi u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, koju je u 8 sati predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr....

Meloni: Nadam se da će Europa uzeti u obzir poruku europskih građana

Foto:Facebook   Predsjednica talijanske vlade Giorgia Meloni izjavila je u subotu kako se nada da će Europa u svojoj politici uzeti u obzir poruku koju su...

Sisak: Šačica prosvjednika protiv Hoda za život predvođena gradonačelnicom

Foto:Narod.hr   Hod za život u Sisku, koji je obilježen sjajnom atmosferom koju su gradili sudionici Hoda, nastojala je pokvariti šačica prosvjednika predvođena gradonačelnicom Siska Kristinom...

Video intervju s Ivom Hrkać, udovicom Miljenka Hrkaća:

Foto:Braniteljskiportal.ba   „Netko je dobro prodao glavu pokojnog Miljenka Hrkaća u tadašnjoj Lištici“!? Fra Mario Knezović je uradio intervju s udovicom pokojnog Miljenka Hrkaća, Ivom Hrkać ,sada...