VIDEO Miro Bulj:Ministar Ćorić sabotira pravosuđe i odluke institucija…„Tražim od premijera Plenkovića da smijeni ministra Ćorića, čovjeka koji sabotira sudstvo, koje bi trebalo biti neovisno“…

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u premijera Andreja Plenkovića da smijeni ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića jer “sabotira pravosuđe i odluke državnih institucija”…

Bulj je to učinio ponukan zahtjevom za izuzećem sutkinje koju je Ćorićevo Ministarstvo poslalo Upravnom sudu u Splitu koji odlučuje o sporu koji se tiče imenovanja ravnateljice NP Krka.

“Ćorić bespotrebno i namjerno zatrpava sud takvim predmetima kako bi našao opravdanje za nezakonito imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka”, rekao je Bulj na konferenciji za novinare.

Naveo je pritom da je Upravni sud u Splitu već ranije, u prvom stupnju, presudio da je imenovanje Slavice za ravnateljicu bilo nezakonito, a i Državni je inspektorat donio rješenje na tom tragu.

“Sada se čekala drugostupanjska presuda, no koliko ministar Ćorić želi pokazati svoju faraonsku nadmoć nad sudom, tražio je izuzeće sutkinje”, istaknuo je zastupnik.

Ponovio je kako je Ćorić imenovao Slavicu ravnateljicom iako nije imala iste stručne i znanstvene uvjete kao dr.sci. Liljana Zmijanović, koja je i hrvatska braniteljica, a koja je bila jedna od kandidatkinja za ravnateljicu NP Krka.

“Važnija je bila Slavičina stranačka iskaznica HNS-a i HDZ-a”, ustvrdio je Bulj, donosi HRT.


„Tražim od premijera Plenkovića da smijeni ministra Ćorića, čovjeka koji sabotira sudstvo, koje bi trebalo biti neovisno“, rekao je Bulj.

Uživo iz Hrvatskog sabora!

„Ministar Ćorić u slučaju imenovanja ravnatelja NP Krka sabotira donošenje sudske presude“”

#LjiljanaZmijanović

Zagreb, 21. veljače 2020. – Saborski zastupnik Miro Bulj danas je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru opet upozorio na nedopustivo ponašanje ministra Tomislava Ćorića koji uporno želi mimo svih pravila za ravnateljicu NP Krka postaviti svoju kandidatkinju, iako dr. Ljiljana Zmijanović ima bolje stručne reference i uz to i status braniteljice.

Bulj se osvrnuo na zahtjev za izuzeće sutkinje splitskog Upravnog suda u predmetu koji je Zmijanović povela protiv Ministarstva zaštite okoliša.

“Ministar Ćorić ne poštuje zakone, to je dokazao u ovom slučaju, a sada utječe i na sud, kako bi upravljao ovim postupkom. Ćorić je već jednom imenovao Slavicu za ravnateljicu, iako je imao odluku Upravnog suda koji je poništio rješenje o njenom izboru. Ali njemu je bila važnija iskaznica, a gospođa Nella Slavica ima iskaznicu i HDZ-a i HNS-a. Zmijanović nije imenovana iako ima bolje kvalifikacije i po pitanju obrazovanja i ostalih uvjeta, tvrdi Bulj.

Miro Bulj naglašava da ministar Ćorić sabotira pravosuđe i odluke institucija.

„Tražim od premijera Plenkovića da smijeni ministra Ćorića, čovjeka koji sabotira sudstvo, koje bi trebalo biti neovisno“, rekao je Bulj.

M.M.