Čačić: Vjerujem u kvalitetu momčadi i prolaz na SP 2018…

"Pojava Barišića veseli. On raste i napreduje”, rekao je izbornik, dodavši da je kontaktirao bivšeg kapetana Darija Srnu jer reprezentacija zbog brojnih ozljeda u zadnjoj liniji također ima problema...

Foto/ilustracija

Hrvatski nogometni izbornik Ante Čačić je istaknuo da je uvjeren u kvalitetu svoje momčadi uoči dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za SP 2018. protiv Kosova i Turske i plasman na svjetsko prvenstvo.

“Uvjeren sam da imamo kvalitetu za izboriti nastup na SP-u u Rusiji. Treba nam dobro ozračje i podrška. Vjerujem da će tako biti u Zagrebu i Osijeku i da će nas pehovi koji su nas pratili zaobići”, rekao je Čačić u ekskluzivnom interviewu za HNTV kojeg je prenio službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Reprezentacija se okupila ovaj tjedan kako bi odradila pripreme za ove dvije utakmice koje su na rasporedu 2. i 5. rujna. 

Čačić je istaknuo da se ne smije podcjenjivati Kosovo kojeg Hrvatska dočekuje 2. rujna na stadionu u Maksimiru.

“Pogubno bi bilo upisati unaprijed tri boda s Kosovom. Moramo ući maksimalno ozbiljno u susret nakon čega slijedi zahtjevno gostovanje u Turskoj”, upozorio je izbornik, dodavši da želi što prije zaboraviti Island od kojeg je Hrvatska izgubila 1-0 u lipnju. 

Čačić je izjavio i da je cijelo ljeto pratio naše klubove i igrače i posebno ga razveselila činjenica da je u Borni Barišiću možda pronašao rješenje za lijevi bok na kojem reprezentacija dulje vremena ima problema.

“Pojava Barišića veseli. On raste i napreduje”, rekao je izbornik, dodavši da je kontaktirao bivšeg kapetana Darija Srnu jer reprezentacija zbog brojnih ozljeda u zadnjoj liniji također ima problema.

“Cijele kvalifikacije imali smo poteškoća. Uvijek je netko nedostajao i to smo uspjeli nadomjestiti. Sada nema Ćorluke i Jedvaja, a Vrsaljko se tek vratio i to me navelo da se obratim Srni da nam može pomoći. On je rekao da imamo dovoljno kvalitetnu ekipu i bez njega te je ostao je pri odluci o opraštaju”, rekao je Čačić, napomenuvši kako ga raduje činjenica da se Vrsaljko oporavio što će, po njemu, riješiti probleme na desnoj strani.

Nastup Nikole Kalinića za reprezentaciju u ove dvije utakmice je upitan jer je upravo okončao prijelaz u Milan.

“Kalinić je kasnio s promjenom kluba i dosta je treninga propustio. Neodstaju mu treninzi”, dodao je hrvatski izbornik, istaknuvši kako u veznom redu reprezentacija nema problema.

“Tu smo kvalitetni. Badelj, Rakitić. Modrić…Veseli forma Kovačića. Tu je i Brozović. Tu i u napadu ćemo imati najmanje briga”, kazao je Čačić nepomenuvši da Modrić ostaje kapetan.

“To nije bilo dvojbeno unatoč nagađanjima. Nije lako održavati atmosferu uz toliko uboda i negativnih strelicama prema hrvatskom nogometu i reprezentaciji”, zaključio je.