Čelnik TZ-a Istarske županije iz javnog hidranta punio bazen

Punjenje bazena čelni čovjek turizma Istre ne smatra sukobom interesa...

Rad turističke zajednice Istarske županije pod nadzorom je Ministarstva turizma. Uskoro će se vidjeti je li čelnik turističke zajednice Denis Ivošević u sukobu interesa. Nedavno je zatečen kako iz javnog hidranta puni bazen kuće za odmor čiji je vlasnik. A zakon mu, kao direktoru – brani bavljenje uslužnim djelatnosti na području turističke zajednice koju vodi…

Većina građana o hidrantima ne zna ništa i ne razmišlja previše, javlja HRT.

A čelni čovjek istarskog turizma svoj je bazen u kući za iznajmljivanje kod Oprtlja pripremio za sezonu točeći vodu iz javnog hidranta.

– Da sam koristio našu špinu, na kraju bi dobio račun od Vodovoda. U ovome slučaju je korišten hidrant, temeljem kojeg je Vodovod dao odobrenje, poslat će mi račun , to može koristiti bilo koji građanin na upit i odobrenje i tu ne vidim ništa sporno. – Između špine i hidranta, zašto birate hidrant? – Zato što se može brže napuniti. Jedini je razlog brzina, govori Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

U buzetskome Vodovodu kažu da tu mogućnost nude građanima.

– Vrlo malo imamo takvih zahtjeva za punjenje bazena i vrlo ih malo odobravamo, znači ako tehničke mogućnosti nisu dobre, jednostavno se ne odobrava, rekao je Mladen Nežić, direktor Vodovoda Buzet.

Ne smije biti ugrožena opskrba vodom drugih potrošača, objašnjavaju u Vodovodu. I to ovdje nije bio slučaj.

– Data mu je suglasnost, ugrađen mu je priključak, on si je uzimao tu vodu za punjenje bazena tijekom jednog dana i zato mu je ispisan račun, naglašava Nežić.

Punjenje bazena čelni čovjek turizma Istre ne smatra sukobom interesa.

– Kuća za odmor kojoj sam ja vlasnik je predana, temeljem potpisanoga Ugovora, trećoj osobi, kao što to rade i svi drugi, rekao je.

Kućom se turistički bavi ta treća osoba, čiji identitet ne želi otkriti. A on kuću obilazi kada treba, jer joj je vlasnik, kaže, i prati u kakvom je stanju.

A kakvo je stanje u turističkim zajednicama pitali smo i Ministarstvo turizma. Što imaju i čime se sve bave njihovi čelnici?

– Direktori nisu dužnosnici i upravo zbog toga ne moraju ni ispunjavati podatke o svojoj imovini, tako da mi te podatke nemamo, to su osobni podaci, naglasio je Ivošević.

Ima li u istarskome slučaju sukoba interesa, tek će se izvidjeti, kažu. Sankcijama se, bude li ih, ne bave. Za to, smatraju, postoje druga tijela, javlja HRT..

D.K.