ČESTITAMO! U čast poginulim suborcima hrvatski branitelj biciklirao isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj…180 kilometara…

Želja mu je bila napraviti isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade. Naime, Jakša se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči VRO „Oluja“...

U povodu Dana sjećanja na poginule hrvatske branitelje koji se ove godine, kao i svih prethodnih, održao 13. kolovoza u Bos. Grahovu, ratni veteran 141. brigade HV Jakša Bulić iz Splita odlučio je – u znak sjećanja na svoje poginule suborce ali i sve druge poginule branitelje – krenuti na memorijalni biciklistički maraton od Labina Dalmatinskog do Bos. Grahova, navodi se na stranicama Banjolučke nadbiskupije.

Želja mu je bila napraviti isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade. Naime, Jakša se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči VRO „Oluja“ i zajedno s ostalim suborcima bio poslan na čuvanje crte bojišnice na području Bos. Grahova gdje su 13. i 14. kolovoza 1995. sudjelovali u teškim borbama protiv srpskih snaga u kojima je poginuo 21 hrvatski vojnik.

Jakša je biciklom put Bos. Grahova krenuo 12. kolovoza iz Labina Dalmatinskog pa preko Dalmatinske zagore i Sinja došao u Odžak kod Livna gdje je prespavao kod prijatelja. Iz Odžaka je sutradan nastavio za Grahovo gdje je stigao na komemoraciju u povodu Dana sjećanja.

Ispred spomen-križa u Bos. Grahovu Jakšu je pozdravio banjolučki biskup mons. Franjo Komarica koji mu je čestitao na ovom podvigu i podijelio blagoslov.

Jakšin put biciklom od Labina do Grahova bio je dug 180 km, a prešao ga je za 14 sati.

T.H.